Coccodrillo opent winkel voor mannen

© Ronald Stoops

De bekende Antwerpse schoenwinkel Coccodrillo biet voortaan ook internationale modemerken voor mannen.

Coccodrillo, de bekende Antwerpse schoenwinkel met designermerken zoals Dries Van Noten en Prada, opent een mannenafdeling. Met de nieuwe winkel, in het hartje van Antwerpen, willen stichters Eddy Michiels en Geert Bruloot een ruime keuze uit internationale topmerken aanbieden.

De setting van de nieuwe herenwinkel is een ontwerp van Gert Voorjans. De Antwerpse architect, die ook het interieur van de nieuwe flagshipstore van Dries Van Noten in Hongkong ontwierp, koos een Argentijnse jaren 30 stijl met houten accenten die voor een mannelijke toets zorgen.

De Coccodrilloboetiek streeft al sinds zijn opening in 1984 naar een stijlvolle mix tussen klassiek en vernieuwend schoendesign. Analoog met de damescollectie hebben ook heren de keuze uit een ruim aanbod van buitenlandse merken, met onder meer Dior en Lanvin.

Forum voor jong talent

Het Antwerpse schoenpaleis deinsde er in het verleden niet voor terug onbekende namen een kans op succes te geven. Belgisch ontwerper Martin Margiela debuteerde er met zijn eerste schoencollectie voordat hij zijn eigen modehuis stichtte. Nu nog steeds wil Coccodrillo zijn klanten de allernieuwste collecties aanbieden. De constante zoektocht naar nieuw talent levert de schoenwinkel exclusieve designs op van onder meer de ietwat excentrieke Italiaanse designer Giuseppe Zanotti. Zijn torenhoge pumps zijn geliefd bij menig Hollywoodster.

Daarnaast willen de stichters, Eddy Michiels en Geert Bruloot, jong opkomend talen een duwtje in de rug te geven. Ze reiken ieder jaar een prijs uit aan één van de studenten van de Antwerpse modeacademie. De twee houden tijdens die selectie vooral rekening met creativiteit en vakmanschap.

Tiffany Philips


Coccodrillo dames, Schuttershofstraat 8, 2000 Antwerpen Coccodrillo heren, Schuttershofstraat 9, 2000 Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content