Als kind bracht Brian samen met zijn ouders de vakanties door op het Schotse Orkney eiland en toen hij er bij toeval in 1967 terug belandde was hij erg onder de indruk van het ruim geschakeerde kleurenpalet van het Schotse landschap en van de Shetland wol. Hoewel hij werd opgeleid tot burgerlijk ingenieur besloot hij een truiencollectie te ontwerpen en deze te verkopen in de boetiek van zijn toenmalige echtgenote Arlette in Knokke.

Klanten vroegen naar bijpassende jasjes, rokken en pantalons en zo ontstonden er volwaardige dames-, heren- en kindercollecties.Vogue, Elle, Marieclaire en L'Officiel gebruikten de kleren in hun publicaties, wat bracht ook een commerciële uitbereiding met zich meebracht.

Redding was een fervent globetrotter, zowel professioneel als privé. Hij reisde de hele wereld af en om te herbronnen trok hij zich graag terug op exotische eilanden of was hij omringd door vrienden op zijn zeilboot te vinden.De laatste jaren vond Brian rust in Italië en Sri Lanka alwaar hij ook aan zijn einde kwam op 23 februari.Op zijn uitdrukkelijke wens zal de asverstrooing plaatsvinden in intieme kring nabij zijn landgoed in Magliano, Italië. (LP)

Als kind bracht Brian samen met zijn ouders de vakanties door op het Schotse Orkney eiland en toen hij er bij toeval in 1967 terug belandde was hij erg onder de indruk van het ruim geschakeerde kleurenpalet van het Schotse landschap en van de Shetland wol. Hoewel hij werd opgeleid tot burgerlijk ingenieur besloot hij een truiencollectie te ontwerpen en deze te verkopen in de boetiek van zijn toenmalige echtgenote Arlette in Knokke. Klanten vroegen naar bijpassende jasjes, rokken en pantalons en zo ontstonden er volwaardige dames-, heren- en kindercollecties.Vogue, Elle, Marieclaire en L'Officiel gebruikten de kleren in hun publicaties, wat bracht ook een commerciële uitbereiding met zich meebracht. Redding was een fervent globetrotter, zowel professioneel als privé. Hij reisde de hele wereld af en om te herbronnen trok hij zich graag terug op exotische eilanden of was hij omringd door vrienden op zijn zeilboot te vinden.De laatste jaren vond Brian rust in Italië en Sri Lanka alwaar hij ook aan zijn einde kwam op 23 februari.Op zijn uitdrukkelijke wens zal de asverstrooing plaatsvinden in intieme kring nabij zijn landgoed in Magliano, Italië. (LP)