Wat kan Claudia Schiffer nog overtuigen om opnieuw de catwalk op te stappen? "Absoluut niets', antwoordde ze aan de Britse Vogue.

"Niemand gelooft me, maar ik ben heel verlegen. Ik functioneer veel beter in kleine groepjes dan op een podium waar iedereen naar me kijkt. Tijdens mijn modellencarrière moest ik dit wel doen, maar nu niet meer."

"Ontwerpers proberen me elk seizoen opnieuw te overtuigen om defilés te lopen en dat streelt mijn ego, maar niets zal me van gedachten doen veranderen. Ik werk veel liever op mijn nieuwe projecten."

Het ondertussen 40 jaar oude topmodel lanceerde tijdens de Parijse modeweek haar eigen cashmere collectie.

Door de lancering van deze collectie, zag Schiffer zich genoodzaakt de Chanel show te missen, waar ze een vaste klant is op de eerste rij: "Ik vind het heel jammer dat ik niet kan gaan, maar ik heb het te druk met mijn collectie. Ik wil alle persafgevaardigden en kopers persoonlijk ontmoeten - want zo'n soort project is het."

Wat kan Claudia Schiffer nog overtuigen om opnieuw de catwalk op te stappen? "Absoluut niets', antwoordde ze aan de Britse Vogue. "Niemand gelooft me, maar ik ben heel verlegen. Ik functioneer veel beter in kleine groepjes dan op een podium waar iedereen naar me kijkt. Tijdens mijn modellencarrière moest ik dit wel doen, maar nu niet meer." "Ontwerpers proberen me elk seizoen opnieuw te overtuigen om defilés te lopen en dat streelt mijn ego, maar niets zal me van gedachten doen veranderen. Ik werk veel liever op mijn nieuwe projecten." Het ondertussen 40 jaar oude topmodel lanceerde tijdens de Parijse modeweek haar eigen cashmere collectie. Door de lancering van deze collectie, zag Schiffer zich genoodzaakt de Chanel show te missen, waar ze een vaste klant is op de eerste rij: "Ik vind het heel jammer dat ik niet kan gaan, maar ik heb het te druk met mijn collectie. Ik wil alle persafgevaardigden en kopers persoonlijk ontmoeten - want zo'n soort project is het."