Afkomstig uit Duitsland, maar over de grens getrokken om mode te studeren aan de Antwerpse Academie, waaraan hij in 1994 afstudeerde. Christoph Broich (°1966) ging na zijn opleiding aan de slag als freelance ontwerper voor verschillende merken en als redactielid van de Duitse Elle. Hij volgde ondertussen ook ambachtelijke kleermakerslessen, naast zijn Antwerpse educatie een prima basis voor een eigen collectie: in 1997 begon hij met een vrouwenlijn, in 1998 met een mannencollectie. In 2001 opende hij een eigen winkel in Antwerpen.

Zijn grafische, artistieke mode vindt ook in het buitenland aantrek, maar zijn fans jubelen vooral over Broichs handgezette prints, vaak uitvergroot en gemanipuleerd totdat ze een grillig en/of ritmisch patroon opleveren en meteen een andere dimensie aan het kledingstuk geven. (PDP)

www.christophbroich.com

Afkomstig uit Duitsland, maar over de grens getrokken om mode te studeren aan de Antwerpse Academie, waaraan hij in 1994 afstudeerde. Christoph Broich (°1966) ging na zijn opleiding aan de slag als freelance ontwerper voor verschillende merken en als redactielid van de Duitse Elle. Hij volgde ondertussen ook ambachtelijke kleermakerslessen, naast zijn Antwerpse educatie een prima basis voor een eigen collectie: in 1997 begon hij met een vrouwenlijn, in 1998 met een mannencollectie. In 2001 opende hij een eigen winkel in Antwerpen.Zijn grafische, artistieke mode vindt ook in het buitenland aantrek, maar zijn fans jubelen vooral over Broichs handgezette prints, vaak uitvergroot en gemanipuleerd totdat ze een grillig en/of ritmisch patroon opleveren en meteen een andere dimensie aan het kledingstuk geven. (PDP) www.christophbroich.com