Christian Wijnants (°1977) werd al vroeg opgemerkt, als 'eerste' zelfs door Weekend Knack: zijn tweedejaarscollectie op de Antwerpse Academie werd door bekroond met onze jaarlijkse modeprijs, uitgereikt aan de Belgische modestudent met de meeste creatieve verbeelding. Toen presenteerde hij zijn tere, poëtische kleren op kleine kindermeisjes _ allesbehalve een gimmick, veeleer een ode aan puurheid. Het was ook geen toevalstreffer: ook nu nog is Wijnants sterk in optimistische en dromerige sferen, zonder in gewauwel te verzanden.


Hij studeerde af in 2000, en won de ene prijs na de andere. Hij had dan ook al wat ervaring opgedaan met het tekenen van collecties bij fabrikant Marc Gysemans en bij de Italiaanse dradenfabrikant Linea Piu. Zijn eerste solostappen deed hij met een kleine collectie T-shirts, die al meteen te koop waren bij onder andere Colette in Parijs. Na het winnen van de juryprijs op het modefestival van Hyères, ging hij aan de slag als assistent bij Angelo Tarlazzi in Parijs, en daarna bij Dries Van Noten. Vanaf oktober 2001 concentreert hij zich op zichzelf.


Zijn eigen collectie, voornamelijk gevuld met hoogstaand breiwerk, artistieke maar praktische coupes en frisse kleuren, verkoopt gestaag in Amerika en Japan. In 2005 won hij de Swiss Textile Award ter waarde van 100.000 euro. In hetzelfde jaar werd hij aangesteld als leraar aan de Antwerpse modeacademie. (PDP)


www.christianwijnants.be

Christian Wijnants (°1977) werd al vroeg opgemerkt, als 'eerste' zelfs door Weekend Knack: zijn tweedejaarscollectie op de Antwerpse Academie werd door bekroond met onze jaarlijkse modeprijs, uitgereikt aan de Belgische modestudent met de meeste creatieve verbeelding. Toen presenteerde hij zijn tere, poëtische kleren op kleine kindermeisjes _ allesbehalve een gimmick, veeleer een ode aan puurheid. Het was ook geen toevalstreffer: ook nu nog is Wijnants sterk in optimistische en dromerige sferen, zonder in gewauwel te verzanden. Hij studeerde af in 2000, en won de ene prijs na de andere. Hij had dan ook al wat ervaring opgedaan met het tekenen van collecties bij fabrikant Marc Gysemans en bij de Italiaanse dradenfabrikant Linea Piu. Zijn eerste solostappen deed hij met een kleine collectie T-shirts, die al meteen te koop waren bij onder andere Colette in Parijs. Na het winnen van de juryprijs op het modefestival van Hyères, ging hij aan de slag als assistent bij Angelo Tarlazzi in Parijs, en daarna bij Dries Van Noten. Vanaf oktober 2001 concentreert hij zich op zichzelf. Zijn eigen collectie, voornamelijk gevuld met hoogstaand breiwerk, artistieke maar praktische coupes en frisse kleuren, verkoopt gestaag in Amerika en Japan. In 2005 won hij de Swiss Textile Award ter waarde van 100.000 euro. In hetzelfde jaar werd hij aangesteld als leraar aan de Antwerpse modeacademie. (PDP) www.christianwijnants.be