De economische crisis treft ook de modesector, zoveel is duidelijk. De verkoop van exclusieve mode is in het laatste jaar fel gedaald. Het Franse modehuis Christian Lacroix kan zijn rekeningen niet meer betalen en staat op de rand van het faillissement. Dat schrijft de Franse krant Le Figaro.

Mensen kopen vandaag minder snel luxeproducten. Lacroix boekte in 2008 tien miljoen euro verlies. Die trend lijkt zich ook dit jaar door te zetten. Zo is de verkoop van de zomercollectie voor vrouwen met vijfendertig procent gedaald. Vooral de Noord-Amerikaanse en Japanse markten vallen tegen.

Een handelsrechtbank spreekt zich volgende week uit over het eventuele faillissement. Liefhebbers van Lacroix moeten echter nog niet wanhopen, het ziet er naar uit dat het bedrijf zal blijven bestaan. De aandeelhouders hebben al laten verstaan dat ze een reddingsplan aan de rechtbank willen voorleggen.

Belga / Ruth Vanden Berghe

De economische crisis treft ook de modesector, zoveel is duidelijk. De verkoop van exclusieve mode is in het laatste jaar fel gedaald. Het Franse modehuis Christian Lacroix kan zijn rekeningen niet meer betalen en staat op de rand van het faillissement. Dat schrijft de Franse krant Le Figaro.Mensen kopen vandaag minder snel luxeproducten. Lacroix boekte in 2008 tien miljoen euro verlies. Die trend lijkt zich ook dit jaar door te zetten. Zo is de verkoop van de zomercollectie voor vrouwen met vijfendertig procent gedaald. Vooral de Noord-Amerikaanse en Japanse markten vallen tegen.Een handelsrechtbank spreekt zich volgende week uit over het eventuele faillissement. Liefhebbers van Lacroix moeten echter nog niet wanhopen, het ziet er naar uit dat het bedrijf zal blijven bestaan. De aandeelhouders hebben al laten verstaan dat ze een reddingsplan aan de rechtbank willen voorleggen.Belga / Ruth Vanden Berghe