Modeontwerper Christian Lacroix maakt zijn comeback. Voor Schiaparelli ontwerpt hij een haute-couturecollectie, de eerste sinds 1945. Dat schrijft WWD. De CEO van Tod's Diego Della Valle koos voor de flamboyante Christian Lacroix om een haute couture capsulecollectie van 15 stuks te ontwerpen als hommage aan Elsa Schiaparelli, de oprichtster van het merk. Vorig jaar haalde Diego Della Valle het merk Schiaparelli nog vanonder het stof en hij wou dit jaar met een nieuwe collectie uitpakken. De zoektocht naar een hoofdontwerper voor het merk sleept al een hele tijd aan en volgens de geruchten wordt Marco Zanini de nieuwe ontwerper. Zanini is momenteel de hoofdontwerper van Rochas, hij volgde de Belg Olivier Theyskens op in 2008.

Icoon uit de jaren tachtig
Christian Lacroix is een populaire modeontwerper uit de jaren tachtig en is bekend om zijn felle mediterrane kleuren en zijn theatrale stijl. In 2009 ging het couturehuis failliet en gaf hij met de hulp van vrienden en familie een laatste modeshow. Sindsdien richtte hij luxehotels in en ontwierp hij kostuums voor de opera in Parijs. In 2011 ontwierp hij mee voor het Spaanse merk Desigual. Lacroix is ook de favoriete ontwerper van Edina Monsoon in de Britse televisieserie 'Absolutely Fabulous'.

"Elsa is een heilige sfinx die ons blijft ondervragen en ons ondertussen nieuwe raadsels als antwoord geeft. Kunst, theater en cinema...mijn wens is om Elsa opnieuw op het podium te zetten van haar modehuis waar ze ooit de wereld verleidde", aldus Lacroix in een persbericht van Schiaparelli.

Diva uit de jaren dertig
De Frans-Italiaanse Elsa Schiaparelli was een bekende modeontwerpster uit de jaren dertig en veertig. Ze was een tijdgenote van Coco Chanel die haar aartsrivale was. Ze stond bekend om haar elegante avondjurken en was bevriend met surrealistische kunstenaars zoals Salvador Dali. Het was Schiaparelli die voor de eerste keer modellen op de catwalk liet lopen onder begeleiding van muziek. Mede door de Tweede Wereldoorlog ging het merk in 1945 failliet.

De collectie van Lacroix voor Schiaparelli zal in juni getoond worden tijdens de haute-coutureweek in Parijs. (AV)

Modeontwerper Christian Lacroix maakt zijn comeback. Voor Schiaparelli ontwerpt hij een haute-couturecollectie, de eerste sinds 1945. Dat schrijft WWD. De CEO van Tod's Diego Della Valle koos voor de flamboyante Christian Lacroix om een haute couture capsulecollectie van 15 stuks te ontwerpen als hommage aan Elsa Schiaparelli, de oprichtster van het merk. Vorig jaar haalde Diego Della Valle het merk Schiaparelli nog vanonder het stof en hij wou dit jaar met een nieuwe collectie uitpakken. De zoektocht naar een hoofdontwerper voor het merk sleept al een hele tijd aan en volgens de geruchten wordt Marco Zanini de nieuwe ontwerper. Zanini is momenteel de hoofdontwerper van Rochas, hij volgde de Belg Olivier Theyskens op in 2008. Icoon uit de jaren tachtig Christian Lacroix is een populaire modeontwerper uit de jaren tachtig en is bekend om zijn felle mediterrane kleuren en zijn theatrale stijl. In 2009 ging het couturehuis failliet en gaf hij met de hulp van vrienden en familie een laatste modeshow. Sindsdien richtte hij luxehotels in en ontwierp hij kostuums voor de opera in Parijs. In 2011 ontwierp hij mee voor het Spaanse merk Desigual. Lacroix is ook de favoriete ontwerper van Edina Monsoon in de Britse televisieserie 'Absolutely Fabulous'. "Elsa is een heilige sfinx die ons blijft ondervragen en ons ondertussen nieuwe raadsels als antwoord geeft. Kunst, theater en cinema...mijn wens is om Elsa opnieuw op het podium te zetten van haar modehuis waar ze ooit de wereld verleidde", aldus Lacroix in een persbericht van Schiaparelli. Diva uit de jaren dertig De Frans-Italiaanse Elsa Schiaparelli was een bekende modeontwerpster uit de jaren dertig en veertig. Ze was een tijdgenote van Coco Chanel die haar aartsrivale was. Ze stond bekend om haar elegante avondjurken en was bevriend met surrealistische kunstenaars zoals Salvador Dali. Het was Schiaparelli die voor de eerste keer modellen op de catwalk liet lopen onder begeleiding van muziek. Mede door de Tweede Wereldoorlog ging het merk in 1945 failliet. De collectie van Lacroix voor Schiaparelli zal in juni getoond worden tijdens de haute-coutureweek in Parijs. (AV)