De Franse modeontwerper heeft samen met de Opéra de Paris een capsulecollectie ontworpen voor het Franse modelabel Petit Bateau. Dat schrijft WWD.

Voor deze uitzonderlijke capsulecollectie ging Christian Lacroix aan de ontwerptafel zitten samen met de opera van Parijs. De collectie bestaat uit vier ontwerpen voor vrouwen en twee voor kinderen. De collectie zal verkrijgbaar zijn vanaf begin december en zal te koop worden aangeboden in de winkels van Petit Bateau, maar ook in de boetiek van de Opéra Garnier in de Franse hoofdstad.

Nieuwe carrièrewending voor Lacroix

In 2009 ging zijn eigen couturelabel failliet. Hij was erg succesvol geweest, hij heeft zelfs voor Madonna ontworpen, maar toch was het niet haalbaar om zijn couturelijn te laten voortbestaan. Nadat de lijn werd gestopt, ging Lacroix zich voornamelijk concentreren op accessoires. Daarnaast ging hij zich bezighouden met het ontwerpen van hotelinterieurs en theaterkostuums. Zo werkt hij momenteel aan de voorstelling 'Le Palais de Cristal', op muziek van Georges Bizet. Deze voorstelling gaat in mei volgend jaar in première in de Opéra Bastille in Parijs. (LVR)

De Franse modeontwerper heeft samen met de Opéra de Paris een capsulecollectie ontworpen voor het Franse modelabel Petit Bateau. Dat schrijft WWD. Voor deze uitzonderlijke capsulecollectie ging Christian Lacroix aan de ontwerptafel zitten samen met de opera van Parijs. De collectie bestaat uit vier ontwerpen voor vrouwen en twee voor kinderen. De collectie zal verkrijgbaar zijn vanaf begin december en zal te koop worden aangeboden in de winkels van Petit Bateau, maar ook in de boetiek van de Opéra Garnier in de Franse hoofdstad. Nieuwe carrièrewending voor Lacroix In 2009 ging zijn eigen couturelabel failliet. Hij was erg succesvol geweest, hij heeft zelfs voor Madonna ontworpen, maar toch was het niet haalbaar om zijn couturelijn te laten voortbestaan. Nadat de lijn werd gestopt, ging Lacroix zich voornamelijk concentreren op accessoires. Daarnaast ging hij zich bezighouden met het ontwerpen van hotelinterieurs en theaterkostuums. Zo werkt hij momenteel aan de voorstelling 'Le Palais de Cristal', op muziek van Georges Bizet. Deze voorstelling gaat in mei volgend jaar in première in de Opéra Bastille in Parijs. (LVR)