Een Arabische sjeik wil het noodlijdende Parijse modehuis Christian Lacroix van de ondergang redden. Hassan ben Ali al-Naimi heeft een overnamebod op het modehuis uitgebracht.

De sjeik is naar verluidt bereid om alle 120 arbeidsplaatsen te behouden en om 70 miljoen euro van zijn eigen kapitaal in de groep te investeren om de zaak terug op poten te krijgen.

Verder zijn ook nog de zakenman Prosper Amouyal en een investeringsmaatschappij bereid om het modehuis over te nemen. In beide gevallen is het echter niet duidelijk of alle arbeidsplaatsen gered kunnen worden. De Italiaanse ondernemingsgroep Borletti zou niet langer geïnteresseerd zijn.

Christian Lacroix ging eind mei ten onder aan de gevolgen van de economische crisis.

Een Arabische sjeik wil het noodlijdende Parijse modehuis Christian Lacroix van de ondergang redden. Hassan ben Ali al-Naimi heeft een overnamebod op het modehuis uitgebracht. De sjeik is naar verluidt bereid om alle 120 arbeidsplaatsen te behouden en om 70 miljoen euro van zijn eigen kapitaal in de groep te investeren om de zaak terug op poten te krijgen.Verder zijn ook nog de zakenman Prosper Amouyal en een investeringsmaatschappij bereid om het modehuis over te nemen. In beide gevallen is het echter niet duidelijk of alle arbeidsplaatsen gered kunnen worden. De Italiaanse ondernemingsgroep Borletti zou niet langer geïnteresseerd zijn. Christian Lacroix ging eind mei ten onder aan de gevolgen van de economische crisis.