Voor de 60e verjaardag van het label duikt la Maison Chloé in het archief en brengt enkele succesvolle ontwerpen uit het verleden opnieuw tot leven.

Het modehuis brengt een special collectie uit, naar aanleiding van het zestigjarige bestaan van het label, die bestaat uit 16 succesvolle creaties uit het verleden. Elk ontwerpt wordt gekenmerkt door comfortabel, avant-garde en vrouwelijkheid. De 16 ontwerpen, die opnieuw worden uitgebracht, hebben in het verleden al hun succes bewezen: het waren sleutelontwerpen voor het modehuis en er waren vaak lange wachtlijsten om dit bepaald kledingstuk van Chloé in handen te krijgen.

De selectie bevat naast kleding ook enkele accessoires. Elk stuk toont het rijke verleden van het modehuis dat tot op de dag van vandaag nog verderloopt. Van vroeger tot nu: met deze vintage-collectie toont Chloé, en dat zit ook nog steeds vervat in de hedendaagse ontwerpen, de Parijse chic die elk kledingstuk of accessoire bevat.

Viooljurk

We zien onder meer handtassen, een sandaal met sleehak, laarzen, een lange bohojurk (origineel uit 1978) en een heel opvallend zwart kleedje met in het midden een viool. Deze jurk werd in 1983 ontworpen door niemand minder dan Karl Lagerfeld. De release van deze collectie werd gevierd in Barney's New York, met gasten als Chloé Sevigny. Zij droeg de gitaarjurk.

De speciale collectie wordt onder meer verkocht in Barney's (New York), Selfridges (Londen) en via Net-à-Porter. (LVR)

Voor de 60e verjaardag van het label duikt la Maison Chloé in het archief en brengt enkele succesvolle ontwerpen uit het verleden opnieuw tot leven. Het modehuis brengt een special collectie uit, naar aanleiding van het zestigjarige bestaan van het label, die bestaat uit 16 succesvolle creaties uit het verleden. Elk ontwerpt wordt gekenmerkt door comfortabel, avant-garde en vrouwelijkheid. De 16 ontwerpen, die opnieuw worden uitgebracht, hebben in het verleden al hun succes bewezen: het waren sleutelontwerpen voor het modehuis en er waren vaak lange wachtlijsten om dit bepaald kledingstuk van Chloé in handen te krijgen. De selectie bevat naast kleding ook enkele accessoires. Elk stuk toont het rijke verleden van het modehuis dat tot op de dag van vandaag nog verderloopt. Van vroeger tot nu: met deze vintage-collectie toont Chloé, en dat zit ook nog steeds vervat in de hedendaagse ontwerpen, de Parijse chic die elk kledingstuk of accessoire bevat.Viooljurk We zien onder meer handtassen, een sandaal met sleehak, laarzen, een lange bohojurk (origineel uit 1978) en een heel opvallend zwart kleedje met in het midden een viool. Deze jurk werd in 1983 ontworpen door niemand minder dan Karl Lagerfeld. De release van deze collectie werd gevierd in Barney's New York, met gasten als Chloé Sevigny. Zij droeg de gitaarjurk. De speciale collectie wordt onder meer verkocht in Barney's (New York), Selfridges (Londen) en via Net-à-Porter. (LVR)