Vera Wang, de Amerikaanse modeontwerpster die vooral bekend is voor het ontwerpen van bruidsjurken, krijgt de wind van voren in China. Wie in haar flagship store in Sjanghai een jurk wil passen moet namelijk 375 euro betalen. Dat schrijft The Daily Mail. De winkel, haar enige op Chinese bodem, is ook de enige plek op de aardbol waar ze de drastische maatregel toepast. Wang wil op die manier vermijden dat haar jurken gekopieerd worden. De Chinese pers reageert furieus en heeft het over een racistische maatregel. Sjanghai is overigens de geboorteplaats van de ouders van de modeontwerpster.

Toch kent de winkel een groot succes. Vrouwen moeten maanden op voorhand een afspraak maken om de creaties van de ontwerpster uit te testen en te kopen.

Wang ontwierp de bruidsjurken van onder anderen Chelsea Clinton, Victoria Beckham, Alicia Keys, Uma Thurman, Mariah Carey en Kim Kardashian. (DB)

Vera Wang, de Amerikaanse modeontwerpster die vooral bekend is voor het ontwerpen van bruidsjurken, krijgt de wind van voren in China. Wie in haar flagship store in Sjanghai een jurk wil passen moet namelijk 375 euro betalen. Dat schrijft The Daily Mail. De winkel, haar enige op Chinese bodem, is ook de enige plek op de aardbol waar ze de drastische maatregel toepast. Wang wil op die manier vermijden dat haar jurken gekopieerd worden. De Chinese pers reageert furieus en heeft het over een racistische maatregel. Sjanghai is overigens de geboorteplaats van de ouders van de modeontwerpster.Toch kent de winkel een groot succes. Vrouwen moeten maanden op voorhand een afspraak maken om de creaties van de ontwerpster uit te testen en te kopen. Wang ontwierp de bruidsjurken van onder anderen Chelsea Clinton, Victoria Beckham, Alicia Keys, Uma Thurman, Mariah Carey en Kim Kardashian. (DB)