Hoewel het Franse luxelabel geen eigen Pinterestaccount heeft en ook geen producten online verkoopt, is het bijzonder geliefd op sociale media en Pinterest boards.

Een nieuwe studie naar de online 'beeldbank' Pinterest door Pivot Conferences en Curalate heeft uitgewezen dat Chanel het meest populaire luxelabel is. Dit werd afgeleid uit het aantal 'pins' en 're-pins' op Pinterest. Dat betekent hoeveel keer mensen een foto van Chanel op hun persoonlijke pagina plaatsen en delen. Het is best wel een interessante studie, omdat wat op Pinterest verschijnt puur wordt gedeeld door gebruikers van sociale media, en het merk zelf heeft hier nauwelijks of geen inspraak in.

Voor de studie werden 10 luxelabels naast elkaar gelegd. Chanel bleek veruit het populairste label met maar liefst een gemiddelde van 400 pins en 3600 re-pins. Dat schrijft Fashionista. De meeste pins van luxelabels tonen schoenen en handtassen. Bij Chanel gaat het vooral om beautyproducten, horloges en juwelen.

Op de tweede plaats in de lijst staat Christian Louboutin en de derde plaats is voor Jimmy Choo. (LVR)

Hoewel het Franse luxelabel geen eigen Pinterestaccount heeft en ook geen producten online verkoopt, is het bijzonder geliefd op sociale media en Pinterest boards. Een nieuwe studie naar de online 'beeldbank' Pinterest door Pivot Conferences en Curalate heeft uitgewezen dat Chanel het meest populaire luxelabel is. Dit werd afgeleid uit het aantal 'pins' en 're-pins' op Pinterest. Dat betekent hoeveel keer mensen een foto van Chanel op hun persoonlijke pagina plaatsen en delen. Het is best wel een interessante studie, omdat wat op Pinterest verschijnt puur wordt gedeeld door gebruikers van sociale media, en het merk zelf heeft hier nauwelijks of geen inspraak in. Voor de studie werden 10 luxelabels naast elkaar gelegd. Chanel bleek veruit het populairste label met maar liefst een gemiddelde van 400 pins en 3600 re-pins. Dat schrijft Fashionista. De meeste pins van luxelabels tonen schoenen en handtassen. Bij Chanel gaat het vooral om beautyproducten, horloges en juwelen. Op de tweede plaats in de lijst staat Christian Louboutin en de derde plaats is voor Jimmy Choo. (LVR)