Hoewel er in de modewereld druk gespeculeerd werd over het omgekeerde, heeft de ceo van Ungaro, Mounir Moufarrige, ontslag genomen, Lindsay Lohan, die er sinds kort artistiek adviseur is en veel kritiek krijgt, blijft. Dat meldt modemagazine WWD.

Ungaro heeft Marie Fournier aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Zij werkt al achttien jaar voor het huis en was vice-voorzitter. Daarvoor had ze acht jaar dienst bij Christian Dior.

Moufarrige, die sinds 2006 de leiding had, deelde mee dat hij het bedrijf zal blijven adviseren, maar niet meer operationeel actief blijft. Hij wil zich wijden aan zijn eigen zaken, U-Boat en Welder, twee snel groeiende Italiaanse horlogebedrijven. Hij gaf ook te kennen dat zijn vertrek niets te maken heeft met eventuele onenigheid met meerderheidsaandeelhouder Asim Abdullah en al helemaal niet met Lindsay Lohan. Abdullah, die in 2005 Ungaro overkocht van Salvatore Ferragamo, gaf geen commentaar.

Het was Moufarrige die Lohan in september binnenhaalde om het label te verjongen. Zij adviseert ontwerpster Estrella Archs, maar het resultaat was teleurstellend. Toen ze hun lentecollectie voor 2010 tijdens de Parijse modeweek voorstelden, waren de commentaren vernietigend.

Ann Heylens.

Hoewel er in de modewereld druk gespeculeerd werd over het omgekeerde, heeft de ceo van Ungaro, Mounir Moufarrige, ontslag genomen, Lindsay Lohan, die er sinds kort artistiek adviseur is en veel kritiek krijgt, blijft. Dat meldt modemagazine WWD. Ungaro heeft Marie Fournier aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Zij werkt al achttien jaar voor het huis en was vice-voorzitter. Daarvoor had ze acht jaar dienst bij Christian Dior. Moufarrige, die sinds 2006 de leiding had, deelde mee dat hij het bedrijf zal blijven adviseren, maar niet meer operationeel actief blijft. Hij wil zich wijden aan zijn eigen zaken, U-Boat en Welder, twee snel groeiende Italiaanse horlogebedrijven. Hij gaf ook te kennen dat zijn vertrek niets te maken heeft met eventuele onenigheid met meerderheidsaandeelhouder Asim Abdullah en al helemaal niet met Lindsay Lohan. Abdullah, die in 2005 Ungaro overkocht van Salvatore Ferragamo, gaf geen commentaar. Het was Moufarrige die Lohan in september binnenhaalde om het label te verjongen. Zij adviseert ontwerpster Estrella Archs, maar het resultaat was teleurstellend. Toen ze hun lentecollectie voor 2010 tijdens de Parijse modeweek voorstelden, waren de commentaren vernietigend. Ann Heylens.