Domenico Dolce en Stefano Gabbana moeten misschien de gevangenis in. De openbare aanklager van hun fraudezaak vraagt een celstraf van zo'n twee jaar en half voor de modeontwerpers. Dat schrijft de Britse Vogue. Gaetano Ruto, de Milanese aanklager in de fraudezaak van het ontwerpersduo, heeft een gevangenisstraf gevraagd van twee jaar en zes maanden voor Domenico Dolce en Stefano Gabbana. Ook bestuurslid Cristiana Ruelle en de boekhouder van de ontwerpers, Luciano Patelli, moeten volgens hem de cel in. De aanklacht tegen Dolce & Gabbana gaat over een belastingontduikingszaak uit 2004.

Tijdens zijn slotspeech in het gerechtsgebouw van Milaan zei de openbare aanklager dat Dolce, Gabbana en Ruella twee jaar en half gevangenisstraf zouden moeten krijgen. Boekhouder Patelli verdient volgens hem een celstraf van drie jaar. Hij vroeg ook een celstraf van twee jaar voor de broer van Domenico Dolce en CEO van het bedrijf, Alfonso Dolce, en voor financieel directeur Guiseppe Minoni. De manager van het bedrijf, Antoine Noella, gaat vrijuit.

In 2004 werden Dolce & Gabbana aangeklaagd voor belastingontduiking omdat ze hun label verkochten aan het Luxemburgse bedrijf Gado, dat ook op hun naam staat. De Italiaanse autoriteiten vermoeden dat de ontwerpers zo de hoge Italiaanse belastingen wilden ontlopen. Dolce & Gabbana worden ervan beschuldigd zo'n 400 miljoen euro belasting te hebben ontlopen en in april 2013 werden ze veroordeeld tot een monsterboete van 343.4 miljoen euro. De ontwerpers zelf ontkennen de aanklacht met klem. Wanneer de definitieve uitspraak volgt is nog niet bekend. Wordt ongetwijfeld vervolgd! (AV)

Domenico Dolce en Stefano Gabbana moeten misschien de gevangenis in. De openbare aanklager van hun fraudezaak vraagt een celstraf van zo'n twee jaar en half voor de modeontwerpers. Dat schrijft de Britse Vogue. Gaetano Ruto, de Milanese aanklager in de fraudezaak van het ontwerpersduo, heeft een gevangenisstraf gevraagd van twee jaar en zes maanden voor Domenico Dolce en Stefano Gabbana. Ook bestuurslid Cristiana Ruelle en de boekhouder van de ontwerpers, Luciano Patelli, moeten volgens hem de cel in. De aanklacht tegen Dolce & Gabbana gaat over een belastingontduikingszaak uit 2004. Tijdens zijn slotspeech in het gerechtsgebouw van Milaan zei de openbare aanklager dat Dolce, Gabbana en Ruella twee jaar en half gevangenisstraf zouden moeten krijgen. Boekhouder Patelli verdient volgens hem een celstraf van drie jaar. Hij vroeg ook een celstraf van twee jaar voor de broer van Domenico Dolce en CEO van het bedrijf, Alfonso Dolce, en voor financieel directeur Guiseppe Minoni. De manager van het bedrijf, Antoine Noella, gaat vrijuit. In 2004 werden Dolce & Gabbana aangeklaagd voor belastingontduiking omdat ze hun label verkochten aan het Luxemburgse bedrijf Gado, dat ook op hun naam staat. De Italiaanse autoriteiten vermoeden dat de ontwerpers zo de hoge Italiaanse belastingen wilden ontlopen. Dolce & Gabbana worden ervan beschuldigd zo'n 400 miljoen euro belasting te hebben ontlopen en in april 2013 werden ze veroordeeld tot een monsterboete van 343.4 miljoen euro. De ontwerpers zelf ontkennen de aanklacht met klem. Wanneer de definitieve uitspraak volgt is nog niet bekend. Wordt ongetwijfeld vervolgd! (AV)