Cate Blanchett in een roze jurk van Balenciaga

© Belga

De Australische actrice verscheen op de première van ‘Blue Jasmin’ in een vormelijk wel heel speciale jurk.

Voor de première van ‘Blue Jasmin’ koos de Australische actrice Cate Blanchett voor een opvallende roze creatie. De jurk is van de hand van Balenciaga, de juwelen zijn van Van Cleef + Arpels.

De première van ‘Blue Jasmin’, geregisseerd door Woody Allen, vond plaats in het MoMA in New York. Het is de laatste nieuwe film waarin Cate Blanchett meespeelt, met o.a. Peter Sarsgaard en Alec Baldwin.

De actrice (44) koos voor een opvallende roze jurk, die vooral in vorm uitblonk. Blanchett kiest wel vaker voor ongewone of minder voor de hand liggende jurken voor een evenement. Het bovenstuk van de jurk is relatief eenvoudig, maar met een twist. Zo heeft de blouse van de jurk, langs de achterzijde, een sleep tot aan de grond. Onder de blouse zien we een rok in dezelfde kleur, maar met een doorschijnende stof boven met daarop aangebrachte bloemen. Deze bijzondere jurk werd ontworpen door modehuis Balenciaga. Ook de bijpassende schoenen zijn van dit modelabel. De look werd afgewerkt met sobere juwelen van Van Cleef + Arpels.

Het is niet de eerste keer dat de actrice kiest voor een jurk van Balenciaga. Voor onder meer de première van ‘The Curious Case of Benjamin Button’ droeg Cate Blancett ook een jurk van het modehuis. Het was een zilverkleurige/groene korte jurk, die haar absoluut beeldig stond. Onlangs kwam Balenciaga nog in het nieuws door interne veranderingen. Zo verliet Nicolas Ghesquière het modehuis en werd hij vervangen door creatief talent Alexander Wang. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content