De ex-hoofdredactrice van de Franse Vogue organiseert een modeshow in het teken van acteurskoppel Elizabeth Taylor en Richard Burton. Dat schrijft The Telegraph. De Ultimate Gold Collection modeshow maakt deel uit van het jaarlijks liefdadigheidsgala Cinema against AIDS en staat in het teken van Hollywoodicoon Elizabeth Taylor. Supermodel Naomi Campbell zal Carine Roitfeld alvast een handje helpen met de organisatie. De veertig gouden ontwerpen voor de show worden gemaakt door bekende modehuizen zoals Chanel, Burberry, Tom Ford, Armani en Dolce & Gabbana. Roberto Cavalli zorgt zowel voor een ontwerp als voor het decor van de modeshow.

Liz Taylor als muze

"Ik koos voor goud als thema omdat het de twintigste editie is van dit evenement. Ik wil dat het een verpletterende indruk nalaat bij de mensen", zegt Roitfeld. "Het is een echt eerbetoon aan Elizabeth Taylor, als je aan haar personage denkt in Cleopatra denk je meteen aan een beeld vol goud en glitter." Roitfeld noemde Elizabeth Taylor al eerder als een van haar stijliconen en wijdde een 72 pagina's tellende modereportage aan haar stijl toen ze Vogue Paris verliet om haar eigen magazine CR Fashion Book op te richten.

Burton met een harembroek

Illustratrice Lula van Herself Magazine werd gevraagd om de schetsen van de kledij voor de modeshow te tekenen. Zo staan Richard Burton en Elizabeth Taylor model voor haar schetsen en wat opvalt is dat Burton op één van de schetsen een MC Hammer broek aanheeft, niet meteen iets waarmee hij vroeger zou rondlopen. De broek is een ontwerp van Tarun Tahiliani.

Het was Elizabeth Taylor zelf die de amFAR veiling opstartte zo'n twintig jaar geleden. De actrice zette zich in voor de strijd tegen aids sinds ze haar goede vriend, acteur Rock Hudson, verloor aan de ziekte. Elizabeth Taylor overleed in 2011 aan een hartverlamming.

De modeshow gaat door op 23 mei en topmodellen zoals Alessandra Ambrosio Rosie Huntington-Whiteley, Lily Donaldson and Karlie Kloss zullen de catwalk betreden. Vorig jaar organiseerde Carine Roitfeld haar eerste modeshow tijdens het amFAR gala en streek ze zo'n 11 miljoen dollar op voor het goede doel. (AV)

De ex-hoofdredactrice van de Franse Vogue organiseert een modeshow in het teken van acteurskoppel Elizabeth Taylor en Richard Burton. Dat schrijft The Telegraph. De Ultimate Gold Collection modeshow maakt deel uit van het jaarlijks liefdadigheidsgala Cinema against AIDS en staat in het teken van Hollywoodicoon Elizabeth Taylor. Supermodel Naomi Campbell zal Carine Roitfeld alvast een handje helpen met de organisatie. De veertig gouden ontwerpen voor de show worden gemaakt door bekende modehuizen zoals Chanel, Burberry, Tom Ford, Armani en Dolce & Gabbana. Roberto Cavalli zorgt zowel voor een ontwerp als voor het decor van de modeshow. Liz Taylor als muze "Ik koos voor goud als thema omdat het de twintigste editie is van dit evenement. Ik wil dat het een verpletterende indruk nalaat bij de mensen", zegt Roitfeld. "Het is een echt eerbetoon aan Elizabeth Taylor, als je aan haar personage denkt in Cleopatra denk je meteen aan een beeld vol goud en glitter." Roitfeld noemde Elizabeth Taylor al eerder als een van haar stijliconen en wijdde een 72 pagina's tellende modereportage aan haar stijl toen ze Vogue Paris verliet om haar eigen magazine CR Fashion Book op te richten. Burton met een harembroek Illustratrice Lula van Herself Magazine werd gevraagd om de schetsen van de kledij voor de modeshow te tekenen. Zo staan Richard Burton en Elizabeth Taylor model voor haar schetsen en wat opvalt is dat Burton op één van de schetsen een MC Hammer broek aanheeft, niet meteen iets waarmee hij vroeger zou rondlopen. De broek is een ontwerp van Tarun Tahiliani. Het was Elizabeth Taylor zelf die de amFAR veiling opstartte zo'n twintig jaar geleden. De actrice zette zich in voor de strijd tegen aids sinds ze haar goede vriend, acteur Rock Hudson, verloor aan de ziekte. Elizabeth Taylor overleed in 2011 aan een hartverlamming. De modeshow gaat door op 23 mei en topmodellen zoals Alessandra Ambrosio Rosie Huntington-Whiteley, Lily Donaldson and Karlie Kloss zullen de catwalk betreden. Vorig jaar organiseerde Carine Roitfeld haar eerste modeshow tijdens het amFAR gala en streek ze zo'n 11 miljoen dollar op voor het goede doel. (AV)