De jurk in kwestie is een slip dress van organza, versierd met doorzichtige kralen en met de hand geverfde veren. Het ontwerp werd door Raf Simons persoonlijk uitgekozen als donatie aan het MoMu. De outfit werd gedragen door actrice en Oscarwinnares Jullianne Moore tijdens het Costume Institute Benefit in het Metropolitan Museum of Art in New York in 2017.

'Dit is een uitzonderlijk gul geschenk: de jurk staat symbool voor een schitterend hoofdstuk uit de carrière van de ontwerper Raf Simons', klinkt het bij MoMu-directeur Kaat Debo.

Toen Raf Simons in augustus 2016 creatief directeur werd bij Calvin Klein, werd verwacht dat zijn debuutcollectie voor herfst-winter 2017 zou worden voorgesteld tijdens de New York Fashion Week. In januari 2017 kwam hij echter met een volledig nieuwe lijn op de proppen: CALVIN KLEIN BY APPOINTMENT, een 'made to order' collectie met veertien looks.

De jurk in kwestie is een slip dress van organza, versierd met doorzichtige kralen en met de hand geverfde veren. Het ontwerp werd door Raf Simons persoonlijk uitgekozen als donatie aan het MoMu. De outfit werd gedragen door actrice en Oscarwinnares Jullianne Moore tijdens het Costume Institute Benefit in het Metropolitan Museum of Art in New York in 2017. 'Dit is een uitzonderlijk gul geschenk: de jurk staat symbool voor een schitterend hoofdstuk uit de carrière van de ontwerper Raf Simons', klinkt het bij MoMu-directeur Kaat Debo. Toen Raf Simons in augustus 2016 creatief directeur werd bij Calvin Klein, werd verwacht dat zijn debuutcollectie voor herfst-winter 2017 zou worden voorgesteld tijdens de New York Fashion Week. In januari 2017 kwam hij echter met een volledig nieuwe lijn op de proppen: CALVIN KLEIN BY APPOINTMENT, een 'made to order' collectie met veertien looks.