Tot nu toe bestond het Britse modemerk Burberry uit drie afzonderlijke lijnen. Burberry Prorsum stond voor de catwalk collectie, Burberry London is de lijn met de iconische klassiekers en de casual kleding werd gecategoriseerd onder Burberry Brit.

Christopher Bailey, creative director en CEO van Burberry, maakt komaf met deze opdeling vanaf 2016. Hij gooit het roer om omdat het koopgedrag van de consument aan het veranderen is.

Meegaan met de tijd

'De stijl van de klant is aan het fluctueren en dit heeft invloed op hun shopgedrag. Door alle drie de labels onder één naam te presenteren kunnen we meer consistente collecties maken.' Ook de financiële kant van de zaak zal er wel iets mee te maken hebben. Het investeren in drie verschillende lijnen is immers een stevige investering. Marc Jacobs en Victoria Beckham gingen het Britse merk al voor door Marc by Marc Jacobs en Victoria Beckham Denim op te heffen.

Burberry kondigde ook aan om de Britse productie te beschermen en opent een nieuwe fabriek in Leeds die hun beroemde trenchcoat zal produceren. (LP)

Tot nu toe bestond het Britse modemerk Burberry uit drie afzonderlijke lijnen. Burberry Prorsum stond voor de catwalk collectie, Burberry London is de lijn met de iconische klassiekers en de casual kleding werd gecategoriseerd onder Burberry Brit. Christopher Bailey, creative director en CEO van Burberry, maakt komaf met deze opdeling vanaf 2016. Hij gooit het roer om omdat het koopgedrag van de consument aan het veranderen is. Meegaan met de tijd'De stijl van de klant is aan het fluctueren en dit heeft invloed op hun shopgedrag. Door alle drie de labels onder één naam te presenteren kunnen we meer consistente collecties maken.' Ook de financiële kant van de zaak zal er wel iets mee te maken hebben. Het investeren in drie verschillende lijnen is immers een stevige investering. Marc Jacobs en Victoria Beckham gingen het Britse merk al voor door Marc by Marc Jacobs en Victoria Beckham Denim op te heffen. Burberry kondigde ook aan om de Britse productie te beschermen en opent een nieuwe fabriek in Leeds die hun beroemde trenchcoat zal produceren. (LP)