Het onderzoek naar de belastingontduiking van Bulgari focust vooral op de laatste jaren, en dan vooral op 2011 toen het merk werd gekocht door LVHM. Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennesy nam Bulgary over in ruil voor aandelen ter waarde van 4.3 miljard euro.

De Guardia di Finanza , een onderdeel van de Italiaanse politie, beweert dat het luxemerk via Ierland en Luxemburg belastingen heeft ontdoken door middel van holdings in plaats van hun winst aan te geven in Italië.

De Italiaanse modeontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana, die verdacht worden van gelijkaardige wantoestanden, wachten ondertussen hun rechtszaak af. (LP)

Het onderzoek naar de belastingontduiking van Bulgari focust vooral op de laatste jaren, en dan vooral op 2011 toen het merk werd gekocht door LVHM. Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennesy nam Bulgary over in ruil voor aandelen ter waarde van 4.3 miljard euro. De Guardia di Finanza , een onderdeel van de Italiaanse politie, beweert dat het luxemerk via Ierland en Luxemburg belastingen heeft ontdoken door middel van holdings in plaats van hun winst aan te geven in Italië. De Italiaanse modeontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana, die verdacht worden van gelijkaardige wantoestanden, wachten ondertussen hun rechtszaak af. (LP)