Bruno Pieters wordt in 1978 geboren in Brugge, waar hij ook opgroeide. In 1999 studeert hij met onderscheiding af aan de Modeacademie in Antwerpen, met zijn afstudeercollectie haalt hij de Coccodrillo Prijs voor beste schoenontwerp. Als jonge ontwerper doet hij ervaring op bij Maison Martin Margiela, Josephus Thimister en Christian Lacroix Haute Couture, om uiteindelijk in 2001 zijn eerste eigen couturecollectie tijdens de Parijse modeweek voor te stellen.

Voor Part 1: daywear. The suit krijgt hij van het Franse vakblad de prijs voor beste couturepresentatie, Part 2: cocktailwear. The blouse volgt een jaar later. Het voorziene derde deel van de trilogie komt er niet, hij wil zich op zijn in maart 2002 gelanceerde prêt-à-porter lijn concentreren. Zijn verleden als couturier laat hij nooit helemaal los, de technische verfijndheid, rijke materialen en subtiele afwerkingen in zijn collecties getuigen van puur vakmanschap. Om zoveel mogelijk aandacht op die stof en snit te vestigen, werkt Pieters steeds met een sober kleurenpalet: zwart, ecru, donkerblauw.

Sinds 2004 ontwerpt Bruno Pieters ook voor het Belgische lederhuis Delvaux. De lancering van zijn accessoirelijn voor mannen is al meermaals uitgesteld, maar zou er begin 2007 dan toch komen. In oktober 2006 stelde hij in zijn Parijse showroom een eerste beperkte mannenlijn voor. In november wint hij de Swiss Textile Award 2006, ter waarde van 100 000 euro. Sinds juni 2007 is hij creatief directeur van de 'Hugo'-collectie van Hugo Boss. Bruno Pieters woont en werkt in Antwerpen. (MV)

www.brunopieters.com

Bruno Pieters wordt in 1978 geboren in Brugge, waar hij ook opgroeide. In 1999 studeert hij met onderscheiding af aan de Modeacademie in Antwerpen, met zijn afstudeercollectie haalt hij de Coccodrillo Prijs voor beste schoenontwerp. Als jonge ontwerper doet hij ervaring op bij Maison Martin Margiela, Josephus Thimister en Christian Lacroix Haute Couture, om uiteindelijk in 2001 zijn eerste eigen couturecollectie tijdens de Parijse modeweek voor te stellen.Voor Part 1: daywear. The suit krijgt hij van het Franse vakblad de prijs voor beste couturepresentatie, Part 2: cocktailwear. The blouse volgt een jaar later. Het voorziene derde deel van de trilogie komt er niet, hij wil zich op zijn in maart 2002 gelanceerde prêt-à-porter lijn concentreren. Zijn verleden als couturier laat hij nooit helemaal los, de technische verfijndheid, rijke materialen en subtiele afwerkingen in zijn collecties getuigen van puur vakmanschap. Om zoveel mogelijk aandacht op die stof en snit te vestigen, werkt Pieters steeds met een sober kleurenpalet: zwart, ecru, donkerblauw.Sinds 2004 ontwerpt Bruno Pieters ook voor het Belgische lederhuis Delvaux. De lancering van zijn accessoirelijn voor mannen is al meermaals uitgesteld, maar zou er begin 2007 dan toch komen. In oktober 2006 stelde hij in zijn Parijse showroom een eerste beperkte mannenlijn voor. In november wint hij de Swiss Textile Award 2006, ter waarde van 100 000 euro. Sinds juni 2007 is hij creatief directeur van de 'Hugo'-collectie van Hugo Boss. Bruno Pieters woont en werkt in Antwerpen. (MV) www.brunopieters.com