Brugs lingeriemerk Sun Mae verdwijnt: 'Luxeproduct geworden door tijd die ik in mensen stak, niet omwille van dure stoffen'

  • Bijgewerkt om
  • Bron : Krant Van West-Vlaanderen

Sun Mee Nele Cattrysse sluit de deuren van haar boetiek Sun Mae Lingerie Couture in de Hoogstraat. Ook het gelijknamige en internationaal bekende lingeriemerk verdwijnt. 'Een gezin met drie kinderen was een heel bewuste keuze en ik wil verder investeren in hén', verklaart ze haar verrassende beslissing.

© Sun Mae

Van reportages in Vlaanderen Vakantieland tot promotiespots voor de stad Brugge: Sun Mae Lingerie Couture werd de voorbije jaren steevast aangehaald als één van Brugges absolute troeven. Als een van de eerste zaken die het label 'Handmade in Brugge' kreeg, groeide de lingerieboetiek van Sun Mee Nele Cattrysse uit tot een begrip in de stad. Haar handgemaakte behaatjes en slipjes - waarbij de link met het Brugse kant nooit ver weg was - raakten internationaal bekend. Een van haar vele luxueuze ontwerpen kreeg zelfs een permanente plaats in het Kantmuseum in Brugge. Welke nog levende ontwerper kan dat zeggen?
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee