De petitie werd maandag 9 mei gelanceerd door een jonge vrouw die op haar eerste werkdag naar huis werd gestuurd omdat ze platte schoenen droeg. De vrouw was tijdelijk in dienst als receptioniste bij een auditkantoor van PricewaterhouseCoopers (PwC) in Londen.

"Toen ik aankwam op het werk, werd mij verboden om te werken omdat ik geen hakken droeg. Ze legden mij uit dat platte schoenen geen deel uitmaakten van de dresscode voor vrouwen", vertelde de 27-jarige Nicola Thorp aan de Londense krant Evening Standard. De woordvoerster van PwC zei aan diezelfde krant dat het bedrijf zijn receptie uitbesteedt. "De dresscode is geen onderdeel van het beleid van PwC. We zijn in gesprek met onze onderaannemers over dit beleid."

Een adviesorganisatie voor werknemers legde Thorp uit dat werkgevers het recht hebben om een dresscode op te leggen. Daarop besliste de vrouw een beroep te doen op de wetgever en lanceerde ze een petitie op de website van het Britse parlement, waarin ze oproept tot de afschaffing van de "gedateerde en seksistische" codes.

Donderdagnamiddag had de petitie bijna 96.000 handtekeningen verzameld. Vanaf 100.000 handtekeningen kan een parlementair debat worden gevraagd. (Belga/KS)

De petitie werd maandag 9 mei gelanceerd door een jonge vrouw die op haar eerste werkdag naar huis werd gestuurd omdat ze platte schoenen droeg. De vrouw was tijdelijk in dienst als receptioniste bij een auditkantoor van PricewaterhouseCoopers (PwC) in Londen. "Toen ik aankwam op het werk, werd mij verboden om te werken omdat ik geen hakken droeg. Ze legden mij uit dat platte schoenen geen deel uitmaakten van de dresscode voor vrouwen", vertelde de 27-jarige Nicola Thorp aan de Londense krant Evening Standard. De woordvoerster van PwC zei aan diezelfde krant dat het bedrijf zijn receptie uitbesteedt. "De dresscode is geen onderdeel van het beleid van PwC. We zijn in gesprek met onze onderaannemers over dit beleid." Een adviesorganisatie voor werknemers legde Thorp uit dat werkgevers het recht hebben om een dresscode op te leggen. Daarop besliste de vrouw een beroep te doen op de wetgever en lanceerde ze een petitie op de website van het Britse parlement, waarin ze oproept tot de afschaffing van de "gedateerde en seksistische" codes. Donderdagnamiddag had de petitie bijna 96.000 handtekeningen verzameld. Vanaf 100.000 handtekeningen kan een parlementair debat worden gevraagd. (Belga/KS)