Surrealistisch, avant-gardistisch en expliciet: dat zijn de sleutelwoorden van de Belgische mode, die internationaal een ijzersterke reputatie heeft. De tentoonstelling schetst een uniek historisch beeld van het DNA van de Belgische mode, van de legendarische Antwerpse Zes met onder meer Dries van Noten, Walter Van Beirendonck en Ann Demeulemeester, tot de eigenzinnige creaties van Martin Margiela, A.F. Vandevorst en Raf Simons.

Naast de gevestigde waarden worden invloedrijke spelers uit verschillende mode- en kunstdisciplines belicht. Zo krijgen de Belgische modescholen tijdens de expo een plek in de spotlight. Tenslotte mag opkomend talent niet ontbreken en zullen namen als Jean-Paul Lespagnard en Christian Wijnants bij de tentoonstelling betrokken worden.

Meer informatie over openingsuren en tickets vind je op de website van Bozar.

(EK)

Surrealistisch, avant-gardistisch en expliciet: dat zijn de sleutelwoorden van de Belgische mode, die internationaal een ijzersterke reputatie heeft. De tentoonstelling schetst een uniek historisch beeld van het DNA van de Belgische mode, van de legendarische Antwerpse Zes met onder meer Dries van Noten, Walter Van Beirendonck en Ann Demeulemeester, tot de eigenzinnige creaties van Martin Margiela, A.F. Vandevorst en Raf Simons.Naast de gevestigde waarden worden invloedrijke spelers uit verschillende mode- en kunstdisciplines belicht. Zo krijgen de Belgische modescholen tijdens de expo een plek in de spotlight. Tenslotte mag opkomend talent niet ontbreken en zullen namen als Jean-Paul Lespagnard en Christian Wijnants bij de tentoonstelling betrokken worden. Meer informatie over openingsuren en tickets vind je op de website van Bozar.(EK)