De zomer van 2013 belooft nu al spannend en interessant te worden op gebied van mode, cultuur en entertainment. Boxpark, een Londens initiatief, zal namelijk in Noord-Amsterdam een multichannel mall openen waar jonge ontwerpers, ondernemers en aanstormend talent hun collecties en producten aan de man kunnen brengen. Iets om naar uit te kijken dus.

Het concept van Boxpark werd bedacht door CEO Roger Wade. Hij opende de eerste Boxpark in Oost-Londen in 2011 en vertaalde zijn concept naar Nederland. Het zal de eerste multichannel mall ter wereld worden die online shopping en click&collect samenvoegt. Het winkelcentrum zal ondergebracht worden in de Lasloods van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. 120 losse zeecontainers zullen onderdak bieden aan kleine, maar ook grotere merken die het moeilijk hebben door de concurrentie van winkelketens. Er zal ook ruimte zijn om aan productlancering en andere brand-events te doen.

Van alle markten thuis

Maar niet enkel modeontwerpers en -liefhebbers kunnen hun hartje ophalen deze zomer. Ook foodies, muziekfans en cultuurfreaks worden op hun wenken bediend. De organisatoren zullen events zoals designer-, food-, en vintagemarkten, exposities, pop-up musea en filmscreenings organiseren. Een groot deel van deze evenementen zullen gratis aangeboden worden om zo een breed publiek aan te spreken en jongeren te motiveren. Boxpark kan gezien worden als een ontmoeting tussen retail en entertainment. Er zullen interacties zijn tussen verschillende domeinen zoals mode, kunst, live muziek en ga zo maar door. Ze spreken zelf van een echte retail revolutie.

Rebels Amsterdam

Op de website van Boxpark wordt hun keuze voor de NDSM-werf in Amsterdam uit de doeken gedaan. De reden dat ze neerstrijken in Amsterdam is omdat het een internationale en creatieve handelsstad is die afkerig is tegen autoriteit en regeltjes. Het is een enthousiaste verkenner van nieuwe wegen en mogelijkheden. De stad heeft een rijk verleden in de handel. Daarom noemen de organisatoren Amsterdam als dé stad voor nieuwe initiatieven zoals Boxpark.

NDSM, een unieke locatie

Bovendien is de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij een wereld apart. NDSM onderscheidt zichzelf van verschillende locaties in de wereld en zelfs de rest van Nederland door het historische karakter, locatie en concept van de voormalige scheepswerf. NDSM in Noord-Amsterdam is bezig aan een transformatie. Het is een locatie die bruist van de culturele en commerciële activiteiten. Boxpark zal bereikbaar zijn met de ferry (15 minuten vanaf Amsterdam Centraal), maar ook met de bus en met de wagen. (LP)

De zomer van 2013 belooft nu al spannend en interessant te worden op gebied van mode, cultuur en entertainment. Boxpark, een Londens initiatief, zal namelijk in Noord-Amsterdam een multichannel mall openen waar jonge ontwerpers, ondernemers en aanstormend talent hun collecties en producten aan de man kunnen brengen. Iets om naar uit te kijken dus. Het concept van Boxpark werd bedacht door CEO Roger Wade. Hij opende de eerste Boxpark in Oost-Londen in 2011 en vertaalde zijn concept naar Nederland. Het zal de eerste multichannel mall ter wereld worden die online shopping en click&collect samenvoegt. Het winkelcentrum zal ondergebracht worden in de Lasloods van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. 120 losse zeecontainers zullen onderdak bieden aan kleine, maar ook grotere merken die het moeilijk hebben door de concurrentie van winkelketens. Er zal ook ruimte zijn om aan productlancering en andere brand-events te doen. Van alle markten thuisMaar niet enkel modeontwerpers en -liefhebbers kunnen hun hartje ophalen deze zomer. Ook foodies, muziekfans en cultuurfreaks worden op hun wenken bediend. De organisatoren zullen events zoals designer-, food-, en vintagemarkten, exposities, pop-up musea en filmscreenings organiseren. Een groot deel van deze evenementen zullen gratis aangeboden worden om zo een breed publiek aan te spreken en jongeren te motiveren. Boxpark kan gezien worden als een ontmoeting tussen retail en entertainment. Er zullen interacties zijn tussen verschillende domeinen zoals mode, kunst, live muziek en ga zo maar door. Ze spreken zelf van een echte retail revolutie.Rebels Amsterdam Op de website van Boxpark wordt hun keuze voor de NDSM-werf in Amsterdam uit de doeken gedaan. De reden dat ze neerstrijken in Amsterdam is omdat het een internationale en creatieve handelsstad is die afkerig is tegen autoriteit en regeltjes. Het is een enthousiaste verkenner van nieuwe wegen en mogelijkheden. De stad heeft een rijk verleden in de handel. Daarom noemen de organisatoren Amsterdam als dé stad voor nieuwe initiatieven zoals Boxpark. NDSM, een unieke locatie Bovendien is de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij een wereld apart. NDSM onderscheidt zichzelf van verschillende locaties in de wereld en zelfs de rest van Nederland door het historische karakter, locatie en concept van de voormalige scheepswerf. NDSM in Noord-Amsterdam is bezig aan een transformatie. Het is een locatie die bruist van de culturele en commerciële activiteiten. Boxpark zal bereikbaar zijn met de ferry (15 minuten vanaf Amsterdam Centraal), maar ook met de bus en met de wagen. (LP)