Miskoop of erfstuk, velen hebben een bontjas die, overmand door schuldgevoelens, naar de achterkant van de kleerkast verbannen is. Vanaf nu kan je bontjas echter dieren in nood helpen. The Humane Society, een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn, toont hoe het moet.
Het is basispsychologie: mensen en dieren worden aangetrokken, gekalmeerd en getroost door een object dat dezelfde vorm en structuur als hun eigen lichaam heeft. Kijk maar naar jonge kinderen die vaak niet zonder een knuffel -zo zacht als mama- kunnen slapen.

Dat wordt principe wordt wereldwijd toegepast in opvangcentra voor getraumatiseerde en gewonde dieren. Hulpverleners snijden stukken bont op maat van de beestjes, soms worden er zelfs gaten en plastieken flessen aan toegevoegd om als surrogaatmoeder te dienen. Talloze dieren die weigerden te eten, niet meer met hun soortgenoten om konden en zware trauma's opliepen door bijvoorbeeld mishandeling werden op deze manier al geholpen.

Met de Coats for Cubs actie roept The Humane Society mensen wereldwijd op hun bontmantel te doneren aan rehabilitatie- en opvangcentra voor dieren, onder het motto "Give the fur back to animals". Van ethische recyclage gesproken. (IVDH)

Miskoop of erfstuk, velen hebben een bontjas die, overmand door schuldgevoelens, naar de achterkant van de kleerkast verbannen is. Vanaf nu kan je bontjas echter dieren in nood helpen. The Humane Society, een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn, toont hoe het moet. Het is basispsychologie: mensen en dieren worden aangetrokken, gekalmeerd en getroost door een object dat dezelfde vorm en structuur als hun eigen lichaam heeft. Kijk maar naar jonge kinderen die vaak niet zonder een knuffel -zo zacht als mama- kunnen slapen. Dat wordt principe wordt wereldwijd toegepast in opvangcentra voor getraumatiseerde en gewonde dieren. Hulpverleners snijden stukken bont op maat van de beestjes, soms worden er zelfs gaten en plastieken flessen aan toegevoegd om als surrogaatmoeder te dienen. Talloze dieren die weigerden te eten, niet meer met hun soortgenoten om konden en zware trauma's opliepen door bijvoorbeeld mishandeling werden op deze manier al geholpen. Met de Coats for Cubs actie roept The Humane Society mensen wereldwijd op hun bontmantel te doneren aan rehabilitatie- en opvangcentra voor dieren, onder het motto "Give the fur back to animals". Van ethische recyclage gesproken. (IVDH)