De blauwe jurk die Judy Garland droeg in de film 'The Wizard of Oz' uit 1939 is in Beverly Hills geveild voor maar liefst 488.000 dollar. Dat heeft het veilinghuis, Juliens's Auction, zelf bekendgemaakt.

Het iconische blauwe jurkje van Dorothy, gespeeld door Judy Garland, uit de film 'The Wizard of Oz' is in Beverly Hills geveild voor bijna een half miljoen dollar. De nieuwe eigenaar van de jurk, waarmee de toenmalige 17-jarige Garland schitterde, werd niet meegedeeld.

De jurk was hét pronkstuk van een veiling van tientallen Hollywood-memorabilia. Zo werd er ook 38.400 dollar neergelegd voor een jurk die Julie Andrews droeg in de film 'The Sound of Music'. Ook een kledingset van Marilyn Monroe bracht 50.000 dollar op.

Het meest bizarre item op de veiling waren twee stukken bruidstaart. Het stuk van de taart van prins William en Kate Middleton leverde 7500 dollar op; voor een stuk taart van op het huwelijksfeest van prins Charles en Lady Diana in 1981 werd 1375 dollar neergeteld. (Belga/LVR)

De blauwe jurk die Judy Garland droeg in de film 'The Wizard of Oz' uit 1939 is in Beverly Hills geveild voor maar liefst 488.000 dollar. Dat heeft het veilinghuis, Juliens's Auction, zelf bekendgemaakt. Het iconische blauwe jurkje van Dorothy, gespeeld door Judy Garland, uit de film 'The Wizard of Oz' is in Beverly Hills geveild voor bijna een half miljoen dollar. De nieuwe eigenaar van de jurk, waarmee de toenmalige 17-jarige Garland schitterde, werd niet meegedeeld. De jurk was hét pronkstuk van een veiling van tientallen Hollywood-memorabilia. Zo werd er ook 38.400 dollar neergelegd voor een jurk die Julie Andrews droeg in de film 'The Sound of Music'. Ook een kledingset van Marilyn Monroe bracht 50.000 dollar op. Het meest bizarre item op de veiling waren twee stukken bruidstaart. Het stuk van de taart van prins William en Kate Middleton leverde 7500 dollar op; voor een stuk taart van op het huwelijksfeest van prins Charles en Lady Diana in 1981 werd 1375 dollar neergeteld. (Belga/LVR)