Blake Mycoskie, oprichter van Toms: ‘Er zijn duidelijke principes die deel uitmaken van ons DNA’

© GF

& Other Stories werkt samen met Toms, bekend van de ‘One for One’- acties: voor elk verkocht paar schoenen gaat er een paar naar een arm kind.

Blake Mycoskie, oprichter van Toms: 'Er zijn duidelijke principes die deel uitmaken van ons DNA'
© GF

Geldt Toms duurzaamheid ook voor de productie?

“Toen ik met Toms begon, wilde ik goed doen op een meer duurzame manier. Door ‘geven’ te integreren in ons businessmodel, konden we het leven van mensen over de hele wereld verbeteren. In 2013 besloten we om een derde van onze schoenen ook te produceren in de regio’s waar we ze uitdelen. Dat leverde er meer dan zevenhonderd banen op, met een gelijke verhouding tussen mannen en vrouwen. En we willen ons gamma duurzame producten nog uitbreiden, onze leveranciers moeten altijd voldoen aan onze gedragscode.”

Je verkocht een hoop aandelen in Toms en gaf het CEO-schap door. Worden er zo niet makkelijker beslissingen genomen die niet stroken met de Toms-filosofie?

“Er zijn duidelijke principes die deel uitmaken van ons DNA en die moeten gevolgd worden zolang het merk bestaat. We hebben geen toegevingen moeten doen omdat het & Other Stories-designteam perfect de Toms-cultuur met haar relaxte Californische vibes wist weer te geven.”

Toms beïnvloedt het leven van mensen, ontmoet je hen ooit?

“Ja, en dan denk ik niet automatisch aan hoeveel mensen we geholpen hebben – het gaat niet om het aantal, maar om het kind dat voor me staat. We kunnen echt levens verbeteren. Ons werk is belangrijk en we moeten het nog verder verfijnen, we leren nog voortdurend bij.”

Toms X & Other Stories is vanaf april verkrijgbaar via toms.com en stories.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content