Kapjes zijn schattig, maar ook van een totaal andere tijd. Ze passen niet in ons modebeeld van vandaag de dag en trekken net daarom de aandacht. Ze doen denken aan Amerikaanse pilgrims, Nederlandse melkmeisjes en de traditionele klederdracht van de Amish. Tijdens de hete zomermaanden zijn ze bovendien een leuk alternatief voor de strooien zonnehoed.

#bonnetcore

Tijdens de herfstshow van indielabel Vaquera droegen de modellen klassieke kapjes, waardoor ze eruit zagen als moderne boeren uit the deep south. Normcore meets boerenkinkels.

Tijdens haar shoot voor Oyster Magazine kreeg ook Lily-Rose Depp een bonnet aangemeten. Een look die haar verbazingwekkend goed afgaat. Zoals bij alles wat de tiener tegenwoordig draagt, werd ook het kapje geprezen en gekopieerd.

Al snel volgden Instagramfenomenen - zowel mannen als vrouwen - die de hoofddeksels al dan niet ironisch dragen, zoals hieronder gezien kan worden. #bonnetcore was geboren. (LP)

Via Paper en Dazed

#bonnetcore in full swing

Een foto die is geplaatst door Molly Soda (@bloatedandalone4evr1993) op

Almond milk obvi

Een foto die is geplaatst door Lauren Alice Avery (@laurenaliceavery) op

tiny toes and big hats

Een foto die is geplaatst door Lily-Rose Depp (@lilyrose_depp) op

🌾 Just summer #daydreaming in #nicopanda style 🌾

Een foto die is geplaatst door nicopanda (@nicopanda) op

🌞It's the golden hour🌞

Een foto die is geplaatst door vaquera.nyc@gmail.com (@vaquera.nyc) op

Kapjes zijn schattig, maar ook van een totaal andere tijd. Ze passen niet in ons modebeeld van vandaag de dag en trekken net daarom de aandacht. Ze doen denken aan Amerikaanse pilgrims, Nederlandse melkmeisjes en de traditionele klederdracht van de Amish. Tijdens de hete zomermaanden zijn ze bovendien een leuk alternatief voor de strooien zonnehoed. #bonnetcore Tijdens de herfstshow van indielabel Vaquera droegen de modellen klassieke kapjes, waardoor ze eruit zagen als moderne boeren uit the deep south. Normcore meets boerenkinkels. Tijdens haar shoot voor Oyster Magazine kreeg ook Lily-Rose Depp een bonnet aangemeten. Een look die haar verbazingwekkend goed afgaat. Zoals bij alles wat de tiener tegenwoordig draagt, werd ook het kapje geprezen en gekopieerd. Al snel volgden Instagramfenomenen - zowel mannen als vrouwen - die de hoofddeksels al dan niet ironisch dragen, zoals hieronder gezien kan worden. #bonnetcore was geboren. (LP)Via Paper en Dazed