Het prestigieuze Italiaanse schoenenmerk Sergio Rossi heeft besloten zijn steentje bij te dragen aan de strijd tegen milieuvervuiling. Het prestenteert een allereerste groene collectie.

Artistiek directeur Francesco Russo tekende de collectie die volledig werd uitgevoerd in ecologisch leder en plantaardige stoffen. Vloeibaar hout vormt de hak en om zo weinig mogelijk afval te produceren, werden de lederresten verwerkt in de zool. Ook de verpakking is bio-afbreekbaar.

Sergio Rossi belooft de opbrengst van de eco-schoenenlijn te storten aan natuurbehoudsorganisatie GoodPlanet.org., een stichting van Yann Arthus Bertrand, die afgelopen vrijdag zijn documentaire Home wereldwijd lanceerde. Home handelt over de zorgwekkende toestand waarin onze planeet zich bevindt.

Groen is 'in' in het topsegment van de modewereld. Ook Gucci en Yves Saint Laurent lanceerden al een ecologische lijn.

De bio-schoenen van Sergio Rossi liggen sinds enkele dagen in de boetieks. Reken wel op 370 euro voor een paar.

Ann Heylens.

Het prestigieuze Italiaanse schoenenmerk Sergio Rossi heeft besloten zijn steentje bij te dragen aan de strijd tegen milieuvervuiling. Het prestenteert een allereerste groene collectie. Artistiek directeur Francesco Russo tekende de collectie die volledig werd uitgevoerd in ecologisch leder en plantaardige stoffen. Vloeibaar hout vormt de hak en om zo weinig mogelijk afval te produceren, werden de lederresten verwerkt in de zool. Ook de verpakking is bio-afbreekbaar. Sergio Rossi belooft de opbrengst van de eco-schoenenlijn te storten aan natuurbehoudsorganisatie GoodPlanet.org., een stichting van Yann Arthus Bertrand, die afgelopen vrijdag zijn documentaire Home wereldwijd lanceerde. Home handelt over de zorgwekkende toestand waarin onze planeet zich bevindt.Groen is 'in' in het topsegment van de modewereld. Ook Gucci en Yves Saint Laurent lanceerden al een ecologische lijn.De bio-schoenen van Sergio Rossi liggen sinds enkele dagen in de boetieks. Reken wel op 370 euro voor een paar.Ann Heylens.