Een optocht van meer dan 100 voetballers gekleed in luxueuze trainingspakken in de straten van Milaan. De extravagante en originele opening van de eerste flagshipstore van Antwerps ontwerper Dirk Bikkembergs donderdag zal de Italiaanse modestad niet ontgaan zijn. De Via Manzoni 47 is voortaan hét adres voor de Bikkembergsaddicten.

De eerste Dirk Bikkembergs flagship store is een vooruitstrevend totaalconcept. De ontwerper realiseerde het imposante project van 1.300 m2 samen met het Gentse Arf&Yes en het Italiaanse Studiotre Contract. De flagship store brengt de drie labels samen. Casual, luxueus en sportief vloeien naadloos in elkaar over. Dirk Bikkembergs Sport Couture, BIKKEMBERGS en Bikkembergs Sport zijn terug te vinden op drie trendy verdiepingen. Op die manier kan de sportieve gentleman zijn eigen outfit samenstellen. Vijftien gigantische ramen dienen als transparante muren en geven de winkel een open en licht gevoel. Dirk Bikkembergs inspireert zich op de levensstijl van gepassioneerde sportmannen die functionele en aantrekkelijke kledij verkiezen.

In 2005 liet Bikkembergs zijn voorliefde voor ItaliÃ"al blijken. Hij kocht toen een amateurvoetbalploeg die hij 'F.C. Bikkembergs Fossombrone' doopte. De spelers gaan volledig gekleed in het Bikkembergslabel en sieren meestal de reclamecampagnes. De volledige clubcollectie van Fossombrone is dan ook terug te vinden in de flagship store.

Annelien Boens

Een optocht van meer dan 100 voetballers gekleed in luxueuze trainingspakken in de straten van Milaan. De extravagante en originele opening van de eerste flagshipstore van Antwerps ontwerper Dirk Bikkembergs donderdag zal de Italiaanse modestad niet ontgaan zijn. De Via Manzoni 47 is voortaan hét adres voor de Bikkembergsaddicten.De eerste Dirk Bikkembergs flagship store is een vooruitstrevend totaalconcept. De ontwerper realiseerde het imposante project van 1.300 m2 samen met het Gentse Arf&Yes en het Italiaanse Studiotre Contract. De flagship store brengt de drie labels samen. Casual, luxueus en sportief vloeien naadloos in elkaar over. Dirk Bikkembergs Sport Couture, BIKKEMBERGS en Bikkembergs Sport zijn terug te vinden op drie trendy verdiepingen. Op die manier kan de sportieve gentleman zijn eigen outfit samenstellen. Vijftien gigantische ramen dienen als transparante muren en geven de winkel een open en licht gevoel. Dirk Bikkembergs inspireert zich op de levensstijl van gepassioneerde sportmannen die functionele en aantrekkelijke kledij verkiezen. In 2005 liet Bikkembergs zijn voorliefde voor ItaliÃ"al blijken. Hij kocht toen een amateurvoetbalploeg die hij 'F.C. Bikkembergs Fossombrone' doopte. De spelers gaan volledig gekleed in het Bikkembergslabel en sieren meestal de reclamecampagnes. De volledige clubcollectie van Fossombrone is dan ook terug te vinden in de flagship store.Annelien Boens