Enkele maanden geleden stelde modeontwerpster Maureen De Clercq haar tweede collectie voor aan het publiek: twaalf jurken geïnspireerd op rode lippen. Dinsdagavond deed ze haar concept graag nog eens uit de doeken in de Mac-winkel in Brussel. Daar stonden make-up artiesten paraat om vrouwen te helpen met het aanbrengen van de perfecte rode lippen.

De comeback van rode lippen is al enkele jaren aan de gang. Kijk maar naar mode-iconen als Dita Von Teese en Gwen Stefani. Die van Scarlett Johansson in The Black Dahlia lieten zelfs zo'n sterke indruk na op modeontwerpster Maureen De Clercq, dat ze haar tweede collectie erop inspireerde. Net zoals de eerste bestaat deze uit twaalf sobere jurken. Naast het gebruikelijke wit en zwart komen nu ook rode en zelfs zilverkleurige tinten aan bod. De Clercq, die ook lesgeeft aan de modeacademies in Sint-Niklaas en Antwerpen, gebruikte vier verschillende stoffen met elk een andere glans.

Vrouwen die een jurk van De Clercq wilden combineren met perfect bijpassende rode lippen werden dinsdagavond begeleid door de make-up artiesten van Mac cosmetica. Senior make-up artist Elke Willemen gaf ook allerlei tips & tricks. Zo breng je gemakkelijk variatie in je look door een potlood over je lippenstift aan te brengen. Dit zorgt er ook voor dat de lippenstift beter blijft zitten en dus niet afgeeft wanneer je van een glas drinkt.

"Op deze manier konden mensen op een andere manier kennis maken met mijn ontwerpen", vertelt De Clercq.

De prijs van een jurk van Maureen De Clercq varieert van 150 tot 220 euro.

Vincent Fobelets

Showroomdagen elke vrijdag van 11u tot 18u, of een andere dag op afspraak. Emiel Banningstraat 18, 2000 Antwerpen. Info: 0477 24 36 64.

Enkele maanden geleden stelde modeontwerpster Maureen De Clercq haar tweede collectie voor aan het publiek: twaalf jurken geïnspireerd op rode lippen. Dinsdagavond deed ze haar concept graag nog eens uit de doeken in de Mac-winkel in Brussel. Daar stonden make-up artiesten paraat om vrouwen te helpen met het aanbrengen van de perfecte rode lippen. De comeback van rode lippen is al enkele jaren aan de gang. Kijk maar naar mode-iconen als Dita Von Teese en Gwen Stefani. Die van Scarlett Johansson in The Black Dahlia lieten zelfs zo'n sterke indruk na op modeontwerpster Maureen De Clercq, dat ze haar tweede collectie erop inspireerde. Net zoals de eerste bestaat deze uit twaalf sobere jurken. Naast het gebruikelijke wit en zwart komen nu ook rode en zelfs zilverkleurige tinten aan bod. De Clercq, die ook lesgeeft aan de modeacademies in Sint-Niklaas en Antwerpen, gebruikte vier verschillende stoffen met elk een andere glans. Vrouwen die een jurk van De Clercq wilden combineren met perfect bijpassende rode lippen werden dinsdagavond begeleid door de make-up artiesten van Mac cosmetica. Senior make-up artist Elke Willemen gaf ook allerlei tips & tricks. Zo breng je gemakkelijk variatie in je look door een potlood over je lippenstift aan te brengen. Dit zorgt er ook voor dat de lippenstift beter blijft zitten en dus niet afgeeft wanneer je van een glas drinkt. "Op deze manier konden mensen op een andere manier kennis maken met mijn ontwerpen", vertelt De Clercq. De prijs van een jurk van Maureen De Clercq varieert van 150 tot 220 euro. Vincent Fobelets Showroomdagen elke vrijdag van 11u tot 18u, of een andere dag op afspraak. Emiel Banningstraat 18, 2000 Antwerpen. Info: 0477 24 36 64.