In tegenstelling tot andere musea hoef je voor een bezoek aan dit schoenenmuseum niet eens naar buiten.

Liza Snoek, een grafisch ontwerpster en schoenenverslaafde uit Nederland, is de vrouw achter het virtuele museum. Ze verzamelt al meer dan 25 jaar schoenen en bezocht schoenenmusea over de hele wereld. Helaas was ze telkens teleurgesteld over het aanbod en de omstandigheden van die musea. In 2005 kwam ze op het idee om haar eigen virtueel museum te beginnen en het kostte haar tot februari dit jaar om alle schoenen te fotograferen en de site te lanceren.

Op de site van het museum kan je schoenen vinden per designer, type, materiaal of kleur. Ze heeft absolute pareltjes in haar collectie zoals een paar spitzen, volledig beklad met een pen door, Jan Fabre en de extravagante ontwerpen van Jan Jansen. De schoenen van fotograaf Erwin Olaf zijn bespijkerd met nagels en Viktor en Rolf houden er een collectie klompen op na. Haar favoriete paar zijn de torenhoge plateauschoenen van Vivienne Westwood waarmee Naomi Campbell in 1993 van de catwalk tuimelde.

Je kan op de site je eigen selectie maken met de leukste schoenen die je daarna kan delen met je vrienden. Bij de links staan er talloze webshops met schoenen en expo's over schoenen die je niet mag missen. Op haar blog schrijft ze over alle schoenennieuwtjes, van interviews met designers tot nieuw talent. In de toekomst komen er nog speciale apps, leuke 'shoevenirs' die je kan kopen en ze droomt ook van haar eigen schoenenboek. Liza is nog steeds op zoek naar verrassende schoenen, nieuw talent en leuke tips. Als je zelf een speciaal paar schoenen hebt die geschikt zijn voor het museum, mag je ze altijd fotograferen en doorsturen naar Liza. Wie weet zijn ze binnenkort te bezichtigen door het grote publiek. (AV)

In tegenstelling tot andere musea hoef je voor een bezoek aan dit schoenenmuseum niet eens naar buiten. Liza Snoek, een grafisch ontwerpster en schoenenverslaafde uit Nederland, is de vrouw achter het virtuele museum. Ze verzamelt al meer dan 25 jaar schoenen en bezocht schoenenmusea over de hele wereld. Helaas was ze telkens teleurgesteld over het aanbod en de omstandigheden van die musea. In 2005 kwam ze op het idee om haar eigen virtueel museum te beginnen en het kostte haar tot februari dit jaar om alle schoenen te fotograferen en de site te lanceren. Op de site van het museum kan je schoenen vinden per designer, type, materiaal of kleur. Ze heeft absolute pareltjes in haar collectie zoals een paar spitzen, volledig beklad met een pen door, Jan Fabre en de extravagante ontwerpen van Jan Jansen. De schoenen van fotograaf Erwin Olaf zijn bespijkerd met nagels en Viktor en Rolf houden er een collectie klompen op na. Haar favoriete paar zijn de torenhoge plateauschoenen van Vivienne Westwood waarmee Naomi Campbell in 1993 van de catwalk tuimelde. Je kan op de site je eigen selectie maken met de leukste schoenen die je daarna kan delen met je vrienden. Bij de links staan er talloze webshops met schoenen en expo's over schoenen die je niet mag missen. Op haar blog schrijft ze over alle schoenennieuwtjes, van interviews met designers tot nieuw talent. In de toekomst komen er nog speciale apps, leuke 'shoevenirs' die je kan kopen en ze droomt ook van haar eigen schoenenboek. Liza is nog steeds op zoek naar verrassende schoenen, nieuw talent en leuke tips. Als je zelf een speciaal paar schoenen hebt die geschikt zijn voor het museum, mag je ze altijd fotograferen en doorsturen naar Liza. Wie weet zijn ze binnenkort te bezichtigen door het grote publiek. (AV)