Twintig januari zou volledig in het teken staan van de eedaflegging van de 46ste president Joe Biden en zijn vicepresident Kamala Harris. Toch wist een nukkige Bernie Sanders in een dikke jas en wollen handschoenen de aandacht naar zich toe te trekken. Een beeld dat in ons geheugen staat gegrift, want de foto ging viraal. Al snel waren de schattige wanten een van de meest begeerde kledingitems.

Het gaat echter om een uniek paar handschoenen, die tot voor kort niet te koop waren. Het gaat om een pièce unique, gemaakt door Jen Ellis, een 42-jarige lerares uit Vermont. Zij schonk de wanten enkele jaren geleden aan Sanders en was blij verrast haar cadeau te zien opduiken tijdens de inauguratie.

De handen in elkaar slaan

Na de inhuldiging kreeg Jen duizenden mails met de vraag om een paar wanten te kopen. In haar eentje kan ze de productie echter niet aan omdat ze er simpelweg geen tijd voor heeft. Ze heeft haar handen namelijk vol met lesgeven en haar gezin.

Omdat ze het jammer vond om mensen teleur te stellen zocht de lerares een oplossing. Die vond ze in haar eigen staat Vermont. 'Ik heb geweldig nieuws! Ik ga samenwerken met Vermont Teddy Bear om Bernie's mittens te maken voor iedereen!', schreef Jen op Twitter.

Jen heeft de ontwerpers van het bedrijf aangeleerd hoe ze de handschoenen perfect kunnen namaken. Zelf zal ze namelijk niet aan het naaien gaan. De nieuwe wanten zullen hetzelfde patroon hebben, worden ook gemaakt uit gerecycleerde wol van afgedankte truien en fleece afkomstig van gerecycleerde plastic flessen. Een proces waar het teddybeerberdrijf bekend mee is, aangezien zij ook werken met gerecycleerde materialen.

Een deel van de opbrengst zullen ze schenken aan Make-A-Wish Vermont. 'Ik vind het belangrijk om de rijkdom te delen', vertelt Jen Ellis aan CNN. De wanten zijn nu nog niet te koop. Om als eerste te horen wanneer ze verkrijgbaar zijn, kan je je wel al inschrijven voor de nieuwsbrief via vermontteddybear.com.

Twintig januari zou volledig in het teken staan van de eedaflegging van de 46ste president Joe Biden en zijn vicepresident Kamala Harris. Toch wist een nukkige Bernie Sanders in een dikke jas en wollen handschoenen de aandacht naar zich toe te trekken. Een beeld dat in ons geheugen staat gegrift, want de foto ging viraal. Al snel waren de schattige wanten een van de meest begeerde kledingitems. Het gaat echter om een uniek paar handschoenen, die tot voor kort niet te koop waren. Het gaat om een pièce unique, gemaakt door Jen Ellis, een 42-jarige lerares uit Vermont. Zij schonk de wanten enkele jaren geleden aan Sanders en was blij verrast haar cadeau te zien opduiken tijdens de inauguratie. Na de inhuldiging kreeg Jen duizenden mails met de vraag om een paar wanten te kopen. In haar eentje kan ze de productie echter niet aan omdat ze er simpelweg geen tijd voor heeft. Ze heeft haar handen namelijk vol met lesgeven en haar gezin. Omdat ze het jammer vond om mensen teleur te stellen zocht de lerares een oplossing. Die vond ze in haar eigen staat Vermont. 'Ik heb geweldig nieuws! Ik ga samenwerken met Vermont Teddy Bear om Bernie's mittens te maken voor iedereen!', schreef Jen op Twitter. Jen heeft de ontwerpers van het bedrijf aangeleerd hoe ze de handschoenen perfect kunnen namaken. Zelf zal ze namelijk niet aan het naaien gaan. De nieuwe wanten zullen hetzelfde patroon hebben, worden ook gemaakt uit gerecycleerde wol van afgedankte truien en fleece afkomstig van gerecycleerde plastic flessen. Een proces waar het teddybeerberdrijf bekend mee is, aangezien zij ook werken met gerecycleerde materialen. Een deel van de opbrengst zullen ze schenken aan Make-A-Wish Vermont. 'Ik vind het belangrijk om de rijkdom te delen', vertelt Jen Ellis aan CNN. De wanten zijn nu nog niet te koop. Om als eerste te horen wanneer ze verkrijgbaar zijn, kan je je wel al inschrijven voor de nieuwsbrief via vermontteddybear.com.