Voor zijn tweedejaarscollectie op de Antwerpse Academie kreeg hij de Weekend Knack-prijs en ook na het afstuderen (in 1998) bleven weinigen onberoerd voor de mode van de Duitse Bernhard Willhelm (°1972). Tijdens zijn schooljaren liep hij al stage bij onder anderen Vivienne Westwood, Walter Van Beirendonck en Alexander McQueen, en zelf liet hij er ook geen gras over groeien: nog geen jaar na het behalen van zijn diploma gaf hij al een eerste vrouwendefilé in Parijs (maart 1999).


Meteen liet hij een hoogst persoonlijke, erg herkenbare stijl zien: eclectisch en humoristisch, een patchwork van verschillende invloeden (folkloristisch, etnisch, popcultureel) en driedimensionale, organische vormen. Willhelm spaart zijn fantasie niet op, maar draait de kraan net open: kleuren, motieven, prints en woorden, allemaal overheen duchtig experimentele coupes. De IJslandse zangeres Björk blijkt een fan (ze draagt een Willhelm-outfit tijdens de uitreiking van de Amerikaanse Golden Globe Awards in november 2000) maar ook klanten in Japan, Amerika en Groot-Brittannië doen zijn reputatie stijgen.


In 2000 toont hij voor het eerst mannenmode, die hij later via afzonderlijke defilés showt. In januari 2002 is hij eenmalig hoofdredacteur van het Belgische blad Nr. B. Later datzelfde jaar wordt hij aangesteld als ontwerper van de vrouwenlijn van het Romeinse couturehuis Capucci. Sinds 2002 heeft Willhelm zijn atelier van Antwerpen naar Parijs verhuisd. In 2007 ontwerpt hij de kostuums die zangeres Björk tijdens haar wereldtournee draagt. Van juli 2007 tot en met januari 2008 werd zijn werk in het Antwerpse Modemuseum tentoongesteld. (PDP)

Voor zijn tweedejaarscollectie op de Antwerpse Academie kreeg hij de Weekend Knack-prijs en ook na het afstuderen (in 1998) bleven weinigen onberoerd voor de mode van de Duitse Bernhard Willhelm (°1972). Tijdens zijn schooljaren liep hij al stage bij onder anderen Vivienne Westwood, Walter Van Beirendonck en Alexander McQueen, en zelf liet hij er ook geen gras over groeien: nog geen jaar na het behalen van zijn diploma gaf hij al een eerste vrouwendefilé in Parijs (maart 1999). Meteen liet hij een hoogst persoonlijke, erg herkenbare stijl zien: eclectisch en humoristisch, een patchwork van verschillende invloeden (folkloristisch, etnisch, popcultureel) en driedimensionale, organische vormen. Willhelm spaart zijn fantasie niet op, maar draait de kraan net open: kleuren, motieven, prints en woorden, allemaal overheen duchtig experimentele coupes. De IJslandse zangeres Björk blijkt een fan (ze draagt een Willhelm-outfit tijdens de uitreiking van de Amerikaanse Golden Globe Awards in november 2000) maar ook klanten in Japan, Amerika en Groot-Brittannië doen zijn reputatie stijgen. In 2000 toont hij voor het eerst mannenmode, die hij later via afzonderlijke defilés showt. In januari 2002 is hij eenmalig hoofdredacteur van het Belgische blad Nr. B. Later datzelfde jaar wordt hij aangesteld als ontwerper van de vrouwenlijn van het Romeinse couturehuis Capucci. Sinds 2002 heeft Willhelm zijn atelier van Antwerpen naar Parijs verhuisd. In 2007 ontwerpt hij de kostuums die zangeres Björk tijdens haar wereldtournee draagt. Van juli 2007 tot en met januari 2008 werd zijn werk in het Antwerpse Modemuseum tentoongesteld. (PDP)