Het Italiaanse jongerenmerk Benetton, dat vooral in de jaren '90 furore maakte met zijn opvallende reclamecampagnes, heeft al lang niet meer de behoefte te shockeren. Voor zijn campagne van volgende winter zoekt het 'gewone gezichten'.

Benetton zet daarvoor onder het motto 'It's my time' een wereldwijde internetcampagne op. Al wie minimum veertien jaar is, creatief en een leuke, persoonlijke stijl heeft, kan tussen 8 februari en eind maart filmpjes en foto's van zichzelf opladen via de site casting.benetton.com. Een jury kiest twintig winnaars. Die worden naar New York overgevlogen waar ze zullen poseren voor de lens van de Britse fotograaf Josh Olins. De gelegenheidsmodellen zien zichzelf in het straatbeeld verschijnen in het najaar van 2010.

Ann Heylens.

Het Italiaanse jongerenmerk Benetton, dat vooral in de jaren '90 furore maakte met zijn opvallende reclamecampagnes, heeft al lang niet meer de behoefte te shockeren. Voor zijn campagne van volgende winter zoekt het 'gewone gezichten'. Benetton zet daarvoor onder het motto 'It's my time' een wereldwijde internetcampagne op. Al wie minimum veertien jaar is, creatief en een leuke, persoonlijke stijl heeft, kan tussen 8 februari en eind maart filmpjes en foto's van zichzelf opladen via de site casting.benetton.com. Een jury kiest twintig winnaars. Die worden naar New York overgevlogen waar ze zullen poseren voor de lens van de Britse fotograaf Josh Olins. De gelegenheidsmodellen zien zichzelf in het straatbeeld verschijnen in het najaar van 2010. Ann Heylens.