Toscani werd maandag door de openbare omroep RAI geïnterviewd. 'Wie geeft er nu iets om een ingestorte brug', liet hij zich tijdens het gesprek ontvallen. Daarom besloot Benetton om de samenwerking met de fotograaf stop te zetten.

De Morandibrug stortte in augustus 2018 in, waarbij 43 mensen om het leven kwamen. De brug maakte deel uit van een snelweg die wordt uitgebaat door Atlantia, een infrastructuurbedrijf dat door de Benetton-familie werd gecontroleerd.

Toscani verontschuldigde zich donderdag in de krant La Repubblica, nog voor hij door Benetton werd ontslagen. De 77-jarige fotograaf was de 'reclamegoeroe' van Benetton en raakte bekend met zijn controversiële campagnes tijdens de hoogdagen van het bedrijf in de jaren tachtig en negentig.

Hij publiceerde onder meer een foto van een stervende man met aids en een reeks portretten van terdoodveroordeelde gevangenen. De familie Benetton heeft veel kritiek gekregen na berichten dat Atlantia en zijn onderaannemers bespaarden op onderhoudswerken van zijn wegennet om meer winst binnen te halen.

Hieronder enkele bekende campagnebeelden die Toscani maakte voor Benetton:

Toscani werd maandag door de openbare omroep RAI geïnterviewd. 'Wie geeft er nu iets om een ingestorte brug', liet hij zich tijdens het gesprek ontvallen. Daarom besloot Benetton om de samenwerking met de fotograaf stop te zetten. De Morandibrug stortte in augustus 2018 in, waarbij 43 mensen om het leven kwamen. De brug maakte deel uit van een snelweg die wordt uitgebaat door Atlantia, een infrastructuurbedrijf dat door de Benetton-familie werd gecontroleerd. Toscani verontschuldigde zich donderdag in de krant La Repubblica, nog voor hij door Benetton werd ontslagen. De 77-jarige fotograaf was de 'reclamegoeroe' van Benetton en raakte bekend met zijn controversiële campagnes tijdens de hoogdagen van het bedrijf in de jaren tachtig en negentig. Hij publiceerde onder meer een foto van een stervende man met aids en een reeks portretten van terdoodveroordeelde gevangenen. De familie Benetton heeft veel kritiek gekregen na berichten dat Atlantia en zijn onderaannemers bespaarden op onderhoudswerken van zijn wegennet om meer winst binnen te halen. Hieronder enkele bekende campagnebeelden die Toscani maakte voor Benetton: