In het kader van de 'Business of Design Week' in Hong Kong hebben Belgische ontwerpers een paar laarzen voorgesteld met maar liefst 39.000 diamantjes op. De 'Business of Design Week' staat helemaal in het teken van de Belgische creativiteit.

Dit exclusieve paar laarzen is het resultaat van een creatieve samenwerking tussen verschillende Belgische ontwerpers. Het ontwerp van de laarzen zelf kwam van A.F. Vandevorst, waarna diamantenbedrijven Diarough en UNI-Design aan de slag gingen met de schets voor de realisatie van de (droom)laars. De zware, kalfslederen enkellaarsjes werden volledig bedekt met grijze, champagnekleurige en roze diamanten. Om dit paar schoenen te produceren, werd er maar liefst 30.000 uren gewerkt.

Dit resulteerde in een uniek paar laarzen, met vraagprijs 2.348.000 euro, dat zich het duurste ter wereld mag noemen. Ze werden voorgesteld in het exclusieve restaurant Sevva in Hong Kong, in aanwezigheid van onder meer koningin Mathilde en Vlaams minister-president Kris Peeters. (LVR)

In het kader van de 'Business of Design Week' in Hong Kong hebben Belgische ontwerpers een paar laarzen voorgesteld met maar liefst 39.000 diamantjes op. De 'Business of Design Week' staat helemaal in het teken van de Belgische creativiteit. Dit exclusieve paar laarzen is het resultaat van een creatieve samenwerking tussen verschillende Belgische ontwerpers. Het ontwerp van de laarzen zelf kwam van A.F. Vandevorst, waarna diamantenbedrijven Diarough en UNI-Design aan de slag gingen met de schets voor de realisatie van de (droom)laars. De zware, kalfslederen enkellaarsjes werden volledig bedekt met grijze, champagnekleurige en roze diamanten. Om dit paar schoenen te produceren, werd er maar liefst 30.000 uren gewerkt. Dit resulteerde in een uniek paar laarzen, met vraagprijs 2.348.000 euro, dat zich het duurste ter wereld mag noemen. Ze werden voorgesteld in het exclusieve restaurant Sevva in Hong Kong, in aanwezigheid van onder meer koningin Mathilde en Vlaams minister-president Kris Peeters. (LVR)