Het prijzengeld, 250.000 euro, moet dienen om jonge ontwerpers te steunen. Martens kreeg de prijs overhandigd van de Franse minister van Cultuur Françoise Nyssen. Voor de ontwikkeling van zijn merk kan hij ook een jaar lang rekenen op steun van Francesca Bellettini, topvrouw van Yves Saint Laurent.

Martens, oorspronkelijk van Brugge, studeerde in 2008 af aan de modeafdeling van de Antwerpse academie en leidt sinds 2013 het Parijse modehuis Y/Project, dat zich de afgelopen jaren op de Parijse modeweek onderscheidde met uniseks en streetwearcollecties.

De Andam-prijs werd in 1989 gelanceerd door het Franse ministerie van Cultuur en Communicatie. De allereerste winnaar was Martin Margiela, maar ook de Belgische ontwerpers Véronique Leroy, Cathy Pill, Christian Wijnants, Bruno Pieters en Anthony Vaccarello mogen zich tot de eerdere winnaars rekenen.

Het prijzengeld, 250.000 euro, moet dienen om jonge ontwerpers te steunen. Martens kreeg de prijs overhandigd van de Franse minister van Cultuur Françoise Nyssen. Voor de ontwikkeling van zijn merk kan hij ook een jaar lang rekenen op steun van Francesca Bellettini, topvrouw van Yves Saint Laurent.Martens, oorspronkelijk van Brugge, studeerde in 2008 af aan de modeafdeling van de Antwerpse academie en leidt sinds 2013 het Parijse modehuis Y/Project, dat zich de afgelopen jaren op de Parijse modeweek onderscheidde met uniseks en streetwearcollecties.De Andam-prijs werd in 1989 gelanceerd door het Franse ministerie van Cultuur en Communicatie. De allereerste winnaar was Martin Margiela, maar ook de Belgische ontwerpers Véronique Leroy, Cathy Pill, Christian Wijnants, Bruno Pieters en Anthony Vaccarello mogen zich tot de eerdere winnaars rekenen.