In het Italiaanse Gorizia werden vorige week de winnaars bekend gemaakt van de 17de editie van Mittelmoda mode-awards.

Gerenommeerde mode-instituten en populaire merken - Levi's, H&M - reiken er prijzen uit. De internationale wedstrijd kent deelnemers uit de meest prestigieuze modescholen in de wereld, waaronder Central ST Martins in de UK, het Japanse Bunka Fashion College, en onze Antwerpse Modeacademie. En we mogen trots zijn: Laure Lamborelle, een derdejaarsstudente aan de Antwerpse Modeacademie, ging met een van de hoofdprijzen lopen. Ze ontving 5000 euro voor haar collectie "met de beste research".

Wat was de inspiratie achter je collectie 'The glazed swan'?
Laure Lamborelle: "In opdracht van de Modeacademie baseerde ik me op etniciteit. Daarvoor ging ik inspiratie halen bij de Vlaamse schilder Michael Raedecker. Vooral de gemoedstoestand en kleuren van zijn kunstwerken zijn terug te vinden in mijn collectie."

Welke materialen gebruikte je?
"Het is een mix van zachte en ruwere stoffen. Leer, waarmee ik voor de eerste keer werkte, en wol, mixte ik met zijde om een meer fragiele look te creÃ"ren. De schoenen hebben een organische basis die vooral uit porselein bestaat."

Die geldprijs is allicht mooi meegenomen naar de toekomst toe.
"Momenteel loop ik stage bij Hussein Chalayan in Londen. Maar met de prijs die ik gewonnen heb tijdens de Italiaanse mode-awards hoop ik verdere projecten te ontwikkelen."

Info: laurelamborelle.eu

JoÃ"lle Verstraeten

In het Italiaanse Gorizia werden vorige week de winnaars bekend gemaakt van de 17de editie van Mittelmoda mode-awards.Gerenommeerde mode-instituten en populaire merken - Levi's, H&M - reiken er prijzen uit. De internationale wedstrijd kent deelnemers uit de meest prestigieuze modescholen in de wereld, waaronder Central ST Martins in de UK, het Japanse Bunka Fashion College, en onze Antwerpse Modeacademie. En we mogen trots zijn: Laure Lamborelle, een derdejaarsstudente aan de Antwerpse Modeacademie, ging met een van de hoofdprijzen lopen. Ze ontving 5000 euro voor haar collectie "met de beste research".Wat was de inspiratie achter je collectie 'The glazed swan'? Laure Lamborelle: "In opdracht van de Modeacademie baseerde ik me op etniciteit. Daarvoor ging ik inspiratie halen bij de Vlaamse schilder Michael Raedecker. Vooral de gemoedstoestand en kleuren van zijn kunstwerken zijn terug te vinden in mijn collectie."Welke materialen gebruikte je? "Het is een mix van zachte en ruwere stoffen. Leer, waarmee ik voor de eerste keer werkte, en wol, mixte ik met zijde om een meer fragiele look te creÃ"ren. De schoenen hebben een organische basis die vooral uit porselein bestaat."Die geldprijs is allicht mooi meegenomen naar de toekomst toe. "Momenteel loop ik stage bij Hussein Chalayan in Londen. Maar met de prijs die ik gewonnen heb tijdens de Italiaanse mode-awards hoop ik verdere projecten te ontwikkelen."Info: laurelamborelle.eu JoÃ"lle Verstraeten