Belgische labels ontwerpen voor We Can Dance-festival

Belgische labels ontwerpen voor We Can Dance-festival
© wcd

Alle producten zullen verkrijgbaar zijn in de We Can Dance festivalshop tijdens het festival zelf. We Can Dance vindt plaats tijdens 13 en 14 augustus op het strand van Zeebrugge. Meer info hier

(KS)

Bodo Jewels voor WCD © Michaël Smits

Het Belgische juwelenlabel BODO Jewels werd opgericht door voormalig topmodel Romy Boerman, die partners vond in Allette Dorlan en Flores Puype van Filon D'Or. Hun label wil mooie, unieke juwelen maken aan een betaalbare prijs en ondertussen de ambacht van goudsmit in de kijker zetten. Voor WCD16 brachten ze deze choker uit.

Cesar Casier voor WCD © Michaël Smits

Belgisch topmodel Cesar Casier heeft zopas een eigen kledinglijn gelanceerd. Aangezien hij helemaal geobsedeerd is door E.T. en Star Wars was de samenwerking met WCD16 dan ook bijna vanzelfsprekend. Dit T-shirt met lange mouwen is van zijn hand.

Filles A Papa voor WCD16 © Michaël Smits

De Luikse zusjes Carol en Sarah Piron lanceerden in 2009 hun ontzettend succesvolle label Filles A Papa. Hun kleding staat bekend om boude opschriften en hedendaagse snit, en ook dit see-through regenjasje in bombermodel dat ze voor WCD16 uitkozen past helemaal binnen hun gedachtegoed.

Hornof voor WCD16 © Michaël Smits

De 29-jarige Duitser Frederick Hornof gooide hoge ogen aan de Academie van Antwerpen alvorens hij naar Parijs trok om er bij Mugler te werken. Antwerpen bleef echter aan zijn ribben plakken, waardoor hij na een tijdje terug verhuisde naar de Vlaamse modestad om er zijn eigen label met futuristische designs op te starten. Voor WCD16 ontwierp hij een slaapmasker met appliqués.

La Fille D'O voor WCD16 © Michaël Smits

Murielle Victorine Scherre hoeft geen introductie. Deze Gentse die in 2003 haar eigen eigenzinnige lingerielabel opstartte bewandelt volledig haar eigen pad. Haar ontwerpen zijn een ode aan het (vrouwelijk) lichaam in al haar vormen, en de glimmende bralette die ze voor WCD16 in het leven roept is de perfecte mix tussen comfortabel en vooruitstrevend.

Magali Pinchasi voor WCD16 © Michaël Smits

Magali Pinchasi groeide op in een familie van diamantslijpers en juweelontwerpers dus haar pad was al op jonge leeftijd geëffend. Haar internationale carrière is even indrukwekkend als de statement oorbellen die ze voor WCD16 uit haar tekenpen liet vloeien.

Rombaut voor WCD16 © Michaël Smits

Mats Rombaut trekt steevast de duurzaamheidskaart in zijn ontwerpen. Al zijn gebruikte materialen zijn plantaardig, omdat het milieu niet de dupe moet zijn van mode en esthetiek. Ook deze sokken - geïnspireerd op astronauten van weleer- zijn helemaal eco-oké.

WCD16 © Michaël Smits

Natuurlijk brengt ook het festival zelf enkele eigen ontwerpen op de markt, zoals deze trui met opschrift Take Me On A Rocket

WCD16 © Michaël Smits

Natuurlijk brengt ook het festival zelf enkele eigen ontwerpen op de markt, zoals deze waterbestendige pouch met planeten.

WCD16 © Michaël Smits

Natuurlijk brengt ook het festival zelf enkele eigen ontwerpen op de markt, zoals deze trui met een knipoog naar E.T.