Belgische handtassen met een verhaal

Met Atelier Marchal brengen broer en zus Garcia-Marchal duurzame handtassen op de markt.

Met Atelier Marchal brengen broer en zus Garcia-Marchal duurzame handtassen op de markt. Josep en Ana Garcia-Marchal zijn het creatieve en uitvoerende brein achter dit merk.

De designer met Spaanse roots Josep Garcia-Marchal en zijn zus Ana hadden vroeger een juwelen- en accessoirelijn. Pas in 2002 besloten ze een eerste collectie handtassen voor zowel mannen als vrouwen te lanceren. Josep is de man achter het design en Ana staat in voor de commerciƫle realisatie. In 2010 openden de twee hun eerste flagshipstore en atelier in Brussel.

Met een bijzonder oog voor detail vervaardigt een meester- ambachtsman de handtassen uit bont en leer in het Spaanse atelier. Elk handgemaakt stuk krijgt daardoor een uniek karakter en vertelt een eigen verhaal. Door de ontwerpen slechts in beperkte oplage te realiseren, garandeert Atelier Marchal exclusiviteit.

Atelier Marchal streeft een duurzame werkwijze na: ze kiezen voor leveranciers uit dezelfde regio als waar het eindproduct wordt gemaakt. Als klant kan je het productieproces gemakkelijk nagaan. (MB)

Atelier Marchal, flagship store en atelier, Lakensestraat 60, Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content