Julie Van Roy mag zich vanaf nu de Belgische Assepoester noemen. Ze won de Disney-wedstrijd naar aanleiding van de DVD-release van de Disney-klassieker Assepoester. Geen koninkrijk of een prins op het witte paard, maar een paar exclusieve Louboutin-muiltjes mét de iconische rode zool.

De Franse schoenenontwerper Christian Louboutin ontwierp op vraag van Disney een moderne versie van het glazen muiltje. Louboutin kreeg carte blanche en gaf een magische en eigentijdse draai aan het wereldberoemde paar. Geen glas, maar verfijnd kant versierd met kristallen. De muiltjes dragen twee vlinders, een sprankelend exemplaar op de voorschoen, de andere siert de enkel. Louboutin wordt lyrisch als het om het sprookjespersonage gaat. "Assepoester is niet alleen een iconisch personage als het gaat om schoonheid, gratie en sprookjesachtige liefde, maar ook om schoenen."

Wereldwijd zijn er slechts 20 paren van de 'Cinderella Christian Louboutin' terug te vinden. Disney en Belmodo.tv organiseerden de Belgische zoektocht naar de nieuwe Assepoester. Vele meisjes droomden van de sprookjesschoenen en stuurden hun motivatiebrieven. Enkelen zagen zichzelf met deze muiltjes naar het altaar wandelen, anderen waren gewoon verstokte fashionista's. Wie wil nu geen rode zool in zijn schoenencollectie?

Het was Christian Louboutin himself die vijf meisjes uitkoos, meisjes die volgens hem de kwaliteiten hebben van een hedendaagse Assepoester. Meer dan 3000 mensen brachten daarna hun stem uit en het was de Gentse Julie Van Roy die gisteren in het Brusselse 'Warwick Barsey Hotel' de muiltjes kreeg aangereikt door een echte prins. De andere kandidaten en aanwezige blogsters keken verliefd, naar de schoenen én de prins. De gloednieuwe Belgische Assepoester zal de voorbije nacht wel als een roosje geslapen hebben. Als Doornroosje. (AB)

Julie Van Roy mag zich vanaf nu de Belgische Assepoester noemen. Ze won de Disney-wedstrijd naar aanleiding van de DVD-release van de Disney-klassieker Assepoester. Geen koninkrijk of een prins op het witte paard, maar een paar exclusieve Louboutin-muiltjes mét de iconische rode zool. De Franse schoenenontwerper Christian Louboutin ontwierp op vraag van Disney een moderne versie van het glazen muiltje. Louboutin kreeg carte blanche en gaf een magische en eigentijdse draai aan het wereldberoemde paar. Geen glas, maar verfijnd kant versierd met kristallen. De muiltjes dragen twee vlinders, een sprankelend exemplaar op de voorschoen, de andere siert de enkel. Louboutin wordt lyrisch als het om het sprookjespersonage gaat. "Assepoester is niet alleen een iconisch personage als het gaat om schoonheid, gratie en sprookjesachtige liefde, maar ook om schoenen." Wereldwijd zijn er slechts 20 paren van de 'Cinderella Christian Louboutin' terug te vinden. Disney en Belmodo.tv organiseerden de Belgische zoektocht naar de nieuwe Assepoester. Vele meisjes droomden van de sprookjesschoenen en stuurden hun motivatiebrieven. Enkelen zagen zichzelf met deze muiltjes naar het altaar wandelen, anderen waren gewoon verstokte fashionista's. Wie wil nu geen rode zool in zijn schoenencollectie? Het was Christian Louboutin himself die vijf meisjes uitkoos, meisjes die volgens hem de kwaliteiten hebben van een hedendaagse Assepoester. Meer dan 3000 mensen brachten daarna hun stem uit en het was de Gentse Julie Van Roy die gisteren in het Brusselse 'Warwick Barsey Hotel' de muiltjes kreeg aangereikt door een echte prins. De andere kandidaten en aanwezige blogsters keken verliefd, naar de schoenen én de prins. De gloednieuwe Belgische Assepoester zal de voorbije nacht wel als een roosje geslapen hebben. Als Doornroosje. (AB)