Beleef de actie ‘Blote Benen’ in stijl

Met de actie ‘Blote Benen’ moedigt initiatiefneemster Nike Annys vrouwen aan om tijdens de maand juni zonder complexen rokjes te dragen. Presentatrice Eva Daeleman, schrijfster Anne Provoost, nieuwsanker Freek Braeckman en acteur Robrecht Vanden Thoren ondersteunen de actie opdat zowel jonge meisjes als oudere dames het huis lang- of eventueel zelfs kortgerokt zouden verlaten.

De maand juni staat ter ere van de vrouwelijkheid in het teken van blote benen. “Het idee is ontstaan op het werk na de actie ‘dagen zonder vlees'”, vertelt de Gentse initiatiefneemster Nike Annys. “Ik draag bijvoorbeeld altijd broeken omdat ik eczeem heb aan de benen, maar vanuit de gedachte dat iedereen mooi is, hoef ik me eigenlijk niet te schamen.”

Dikke billen, lelijke knieën, gezwollen enkels, cellulitis, spataders, blauwe plekken, een al te bleek kleurtje. Elke vrouw kan wel een reden vinden waarom ze de rokjes aan de winkelkleerhangers beter laat voor wat ze zijn. Maar dat is dus buiten Nike Annys gerekend. “Awoert aan de schaamtegevoelens”, schrijft ze vastberaden op haar blog.

Gerokte dames scoren punten op de vrouwelijkheidscurve Aan de actie ‘Blote Benen’ zijn overigens geen spelregels verbonden. “Je hult je in een rokje zo vaak je wil, maar hoe vaker je gerokt gaat, hoe meer punten je scoort op de vrouwelijkheidscurve”, legt Nike Annys uit. Zit het weer niet mee, dan trek je ’s morgens een broek aan die je, veilg en wel aangekomen op het werk, weer inruilt voor een rok.

Om de mediabelangstelling voor deze vrolijke actie aan te wakkeren laten Eva Daeleman, Anne Provoost, Freek Braeckman en Robrecht Vanden Thoren de komende weken weten wat ze van het initiatief vinden. Blogster Mme Zsazsa beloont een aantal trouwe deelneemster met haar boek ‘Allemaal rokjes’.

Knack Weekend biedt inspiratie Vrouwen die nog wat meer overreding kunnen gebruiken, surfen best naar de blog ‘Blote Benen’. Daar vind je raad van een huisarts en een kinesist, een weerbericht dat aangeeft of het al dan niet rokjesweer is en een rubriek over de geschiedenis van het stuk stof. Er zal ook dagelijks een bericht verschijnen over rokken en alles wat ermee verband houdt. Wij bieden alvast wat inspiratie om het huis goedgerokt te verlaten. (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content