IRIS - Albert Maysles, 2014 27 mei 2015 - 20u00 - Cinema Zuid De flamboyant geklede Iris Apfel is een binnenhuisontwerpster en zakenvrouw die al decennialang de New Yorkse modescène beheerst. Op een creatieve manier volgt de zopas overleden documentairemaker Albert Maysles (Gimme Shelter, Grey Gardens) Iris in haar kunstzinnige leven. Het inrichten van huizen en het aankleden van zichzelf en anderen was haar grote passie en levenswerk.

CHARIOTS OF FIRE - Hugh Hudson, 1981 29 mei 2015 - 20u30 - Cinema Zuid Twee hardlopers (de ene een Engelse jood, de andere een christelijke schot) strijden voor een goude medaille op de Olympische Spelen in 1924 in Parijs. De film Chariots of Fire duwde met zijn kostuums, ontworpen door Milena Canonero, mode in een andere richting, aldus Van Noten.

THE MAN WHO FELL TO EARTH - Nicolas Roeg, 1976

14 juni 2015 - 20u30 - Cinema Zuid Omdat een planeet bedreigd wordt door uitdroging wil een buitenaards wezen (David Bowie) water van de aarde transporteren naar zijn planeet. De film van Roeg wordt meestal ervaren als een soort trip. Volgens Van Noten is David Bowie een popster die een zeer grote invloed had op mode. Hij beschrijft de stijl van Bowie met woorden als relevant en tijdloos.

HOWARDS END - James Ivory, 1992

28 juni 2015 - 18u00 - Cinema Zuid Ivory baseerde zijn film op een roman van E.M. Forsters. Het boek vertelt het verhaal van 3 families die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Engeland wonen. De families zijn afkomstig uit verschillende sociale klassen en kruisen elkaars leven door tragisch en ironische toevalligheden.

Praktisch

Locatie: Cinema Zuid, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen Tickets: 5 euro/3 euro korting & MoMu+Friends

Reservaties aan de balie of online.

De tentoonstelling Dries Van Noten Inspirations loopt nog tem 19/07 in het ModeMuseum Provincie Antwerpen.

(LP)

IRIS - Albert Maysles, 2014 27 mei 2015 - 20u00 - Cinema Zuid De flamboyant geklede Iris Apfel is een binnenhuisontwerpster en zakenvrouw die al decennialang de New Yorkse modescène beheerst. Op een creatieve manier volgt de zopas overleden documentairemaker Albert Maysles (Gimme Shelter, Grey Gardens) Iris in haar kunstzinnige leven. Het inrichten van huizen en het aankleden van zichzelf en anderen was haar grote passie en levenswerk.CHARIOTS OF FIRE - Hugh Hudson, 1981 29 mei 2015 - 20u30 - Cinema Zuid Twee hardlopers (de ene een Engelse jood, de andere een christelijke schot) strijden voor een goude medaille op de Olympische Spelen in 1924 in Parijs. De film Chariots of Fire duwde met zijn kostuums, ontworpen door Milena Canonero, mode in een andere richting, aldus Van Noten.THE MAN WHO FELL TO EARTH - Nicolas Roeg, 1976 14 juni 2015 - 20u30 - Cinema Zuid Omdat een planeet bedreigd wordt door uitdroging wil een buitenaards wezen (David Bowie) water van de aarde transporteren naar zijn planeet. De film van Roeg wordt meestal ervaren als een soort trip. Volgens Van Noten is David Bowie een popster die een zeer grote invloed had op mode. Hij beschrijft de stijl van Bowie met woorden als relevant en tijdloos.HOWARDS END - James Ivory, 1992 28 juni 2015 - 18u00 - Cinema Zuid Ivory baseerde zijn film op een roman van E.M. Forsters. Het boek vertelt het verhaal van 3 families die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Engeland wonen. De families zijn afkomstig uit verschillende sociale klassen en kruisen elkaars leven door tragisch en ironische toevalligheden.(LP)