Kopieerde schoenenontwerper Steve Madden opzettelijke de 'Lego'-schoen van Balenciaga? De laatste gelooft van wel en heeft klacht neergelegd. Een New Yorkse rechter moet de kwestie nu beslechten.

$99,95 in plaats van $4175. Het houdt steek dat de schoenen van Steve Madden als zoete broodjes de deur uitgaan. Maar dat is buiten het begrip van modehuis Balenciaga gerekend. Zij beschuldigen Steve Madden ervan het ontwerp van hun 'Lego'-schoen te hebben gekopieerd.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Steve Madden wordt aangeklaagd voor het 'stelen' van een ontwerp. Eerder dit jaar, in oktober, moest de ontwerper al eens voor de rechtbank verschijnen nadat Alexander McQueen er hem van beschuldigde de laarzen 'Faithfull' te hebben gekopieerd.

Le Vif Weekend / Hanne Vandevoorde

Kopieerde schoenenontwerper Steve Madden opzettelijke de 'Lego'-schoen van Balenciaga? De laatste gelooft van wel en heeft klacht neergelegd. Een New Yorkse rechter moet de kwestie nu beslechten. $99,95 in plaats van $4175. Het houdt steek dat de schoenen van Steve Madden als zoete broodjes de deur uitgaan. Maar dat is buiten het begrip van modehuis Balenciaga gerekend. Zij beschuldigen Steve Madden ervan het ontwerp van hun 'Lego'-schoen te hebben gekopieerd. Dit is overigens niet de eerste keer dat Steve Madden wordt aangeklaagd voor het 'stelen' van een ontwerp. Eerder dit jaar, in oktober, moest de ontwerper al eens voor de rechtbank verschijnen nadat Alexander McQueen er hem van beschuldigde de laarzen 'Faithfull' te hebben gekopieerd. Le Vif Weekend / Hanne Vandevoorde