Jarenlang werd het strand overspoeld door dames in bikini, maar nu lijkt het erop dat steeds meer vrouwen het 'retro' badpak opnieuw gaan omarmen. Dat schrijft Daily Mail.

Een website met financiële tips schoof meer dan 2000 Amerikaanse vrouwen een enquête onder de neus, waaruit onder meer blijkt dat maar liefst de helft kiest voor het 'traditionele badpak'. De reden hiervoor is dat zich meer comfortabel voelen in een badpak en dat het figuur beter uitkomt.

Er zijn ook vrouwen die kiezen voor de 'tussenoptie', namelijk de tankini. Dat is een tweedelig zwempak voor dames, dat begin jaren '90 op de markt kwam. In het kort kan de tankini omschreven worden als de combinatie tussen een aansluitende topje en een zwembroek.

Vrouwen voelen zich onzeker in bikini

Bijna de helft van de vrouwen vindt het behoorlijk eng om in een bikini over het strand te lopen of om langs het zwembad te zitten. Dat blijkt dan weer uit een onderzoek van Nivea. De cosmeticagigant ging op onderzoek uit en ondervraagden maar liefst 3500 Britten tussen de 18 en 60 jaar. Meer dan de helft van deze vrouwen maken zich zorgen om de omvang van hun buik en 20 procent maakt zich zorgen om het hele lichaam. Heel wat vrouwen, bijna 80 procent, draagt dan ook liefst een sarong of tuniek boven de zwemkledij.

Hoewel vrouwen vaak onzeker zijn, vinden ze het toch steeds leuk om zwemkleding te kopen. Het gemiddelde bedrag dat een vrouw per jaar aan badkleding uitgeeft is iets meer dan 40 euro. Een vrouw koopt gemiddeld 2,5 stuks per jaar. (LVR)

Jarenlang werd het strand overspoeld door dames in bikini, maar nu lijkt het erop dat steeds meer vrouwen het 'retro' badpak opnieuw gaan omarmen. Dat schrijft Daily Mail. Een website met financiële tips schoof meer dan 2000 Amerikaanse vrouwen een enquête onder de neus, waaruit onder meer blijkt dat maar liefst de helft kiest voor het 'traditionele badpak'. De reden hiervoor is dat zich meer comfortabel voelen in een badpak en dat het figuur beter uitkomt. Er zijn ook vrouwen die kiezen voor de 'tussenoptie', namelijk de tankini. Dat is een tweedelig zwempak voor dames, dat begin jaren '90 op de markt kwam. In het kort kan de tankini omschreven worden als de combinatie tussen een aansluitende topje en een zwembroek. Vrouwen voelen zich onzeker in bikini Bijna de helft van de vrouwen vindt het behoorlijk eng om in een bikini over het strand te lopen of om langs het zwembad te zitten. Dat blijkt dan weer uit een onderzoek van Nivea. De cosmeticagigant ging op onderzoek uit en ondervraagden maar liefst 3500 Britten tussen de 18 en 60 jaar. Meer dan de helft van deze vrouwen maken zich zorgen om de omvang van hun buik en 20 procent maakt zich zorgen om het hele lichaam. Heel wat vrouwen, bijna 80 procent, draagt dan ook liefst een sarong of tuniek boven de zwemkledij. Hoewel vrouwen vaak onzeker zijn, vinden ze het toch steeds leuk om zwemkleding te kopen. Het gemiddelde bedrag dat een vrouw per jaar aan badkleding uitgeeft is iets meer dan 40 euro. Een vrouw koopt gemiddeld 2,5 stuks per jaar. (LVR)