"Ik doe altijd mijn eigen zin", zegt Azniv Afsar, eind jaren negentig een grote belofte in het Brusselse. De geometrische, puntige stijl in zwart, rood en wit van de Armeense dame laat zich snel herkennen. Na haar kindertijd in de bergen van Anatolië, te midden van haar handwevende grootouders, belandde Afsar in 1983 in Brussel. Daar studeerde ze in '93 af aan de modeafdeling van Sint-Lukas.

Een damescollectie volgde in '97, een eigen winkel in de Léon Lepagestraat twee jaar later. Daarmee speelde Afsar een belangrijke rol in de herwaardering van de Antoine Dansaertwijk, en die van de Brusselse modescène. Aan mode heeft Afsar zelf een broertje dood. Duurzame, karaktervolle ontwerpen genieten haar voorkeur, want "kleding is een spiegel van je persoonlijkheid". (WD)

www.aznivafsar.be

"Ik doe altijd mijn eigen zin", zegt Azniv Afsar, eind jaren negentig een grote belofte in het Brusselse. De geometrische, puntige stijl in zwart, rood en wit van de Armeense dame laat zich snel herkennen. Na haar kindertijd in de bergen van Anatolië, te midden van haar handwevende grootouders, belandde Afsar in 1983 in Brussel. Daar studeerde ze in '93 af aan de modeafdeling van Sint-Lukas. Een damescollectie volgde in '97, een eigen winkel in de Léon Lepagestraat twee jaar later. Daarmee speelde Afsar een belangrijke rol in de herwaardering van de Antoine Dansaertwijk, en die van de Brusselse modescène. Aan mode heeft Afsar zelf een broertje dood. Duurzame, karaktervolle ontwerpen genieten haar voorkeur, want "kleding is een spiegel van je persoonlijkheid". (WD) www.aznivafsar.be