Nederlands lingerieontwerpster Marlies Dekkers heeft afgelopen maandag in New York de CILA-Award gewonnen met haar "Maternity Collection" -lingerie bestemd voor jonge moeders.

Dekkers ontwierp drie lingeriesets, die tegelijkertijd stoer en sexy zijn, maar toch over praktische cups beschikken die geopend kunnen worden om te voeden. De bh's hebben ook een 'milkmarker' in zwart satijnen lint, die aangeeft welke borst de jonge moeder het laatst gebruikt heeft om te zogen.

De jury was vooral onder de indruk van de "starlet nursing bra", een "combinatie van comfort en topdesign".

Het is de eerste materniteitscollectie van de Nederlandse. Ze deed haar inspiratie op toen haar goeie vriendin, model en presentatrice Beertje van Beers, vorig jaar moeder werd, en later ook enkele andere vriendinnen volgden. Van Beers is het gezicht van de reclamecampagne.

De jaarlijkse Contours International Lingerie Awards werden voor de derde keer uitgereikt in het Waldorf Astoria in New York. Vorig jaar won Dekkers een award in de categorie 'Best Fashion Lingerie'.

De moederschapscollectie ligt vanaf september in de winkels.

Ann Heylens.

Nederlands lingerieontwerpster Marlies Dekkers heeft afgelopen maandag in New York de CILA-Award gewonnen met haar "Maternity Collection" -lingerie bestemd voor jonge moeders.Dekkers ontwierp drie lingeriesets, die tegelijkertijd stoer en sexy zijn, maar toch over praktische cups beschikken die geopend kunnen worden om te voeden. De bh's hebben ook een 'milkmarker' in zwart satijnen lint, die aangeeft welke borst de jonge moeder het laatst gebruikt heeft om te zogen. De jury was vooral onder de indruk van de "starlet nursing bra", een "combinatie van comfort en topdesign".Het is de eerste materniteitscollectie van de Nederlandse. Ze deed haar inspiratie op toen haar goeie vriendin, model en presentatrice Beertje van Beers, vorig jaar moeder werd, en later ook enkele andere vriendinnen volgden. Van Beers is het gezicht van de reclamecampagne.De jaarlijkse Contours International Lingerie Awards werden voor de derde keer uitgereikt in het Waldorf Astoria in New York. Vorig jaar won Dekkers een award in de categorie 'Best Fashion Lingerie'.De moederschapscollectie ligt vanaf september in de winkels. Ann Heylens.