Ava DuVernay neemt de iconische modestrijd onder handen voor HBO. De regisseuse van 'Selma' leek hen uiterst geschikt om dit verhaal naar het zilveren scherm te vertalen. DuVernay neemt voor de film het boek 'The Night American Fashion Stumbled into the Spotlight and Made History' van Robin Givhan onder handen.

The Battle of Versailles was bedoeld om geld te innen voor de restauratie van het Franse paleis. Christian Dior, Yves Saint Laurent, Hubert de Givenchy, Pierre Cardin en Emanuel Ugaro namen het op tegen Oscar de la Renta, Halston, Bill Blass, Anne Klein en Stephen Burrows.

Meer dan 700 gasten uit verschillende uithoeken van de wereld waren aanwezig op de historische avond, waaronder Andy Warhol, Liza Minnelli en prinses Grace Kelly. De Franse ontwerpers waren de favorieten, maar de Amerikanen gooiden ook hoge ogen met hun rauwe energie.

Diversiteit

Naast de fantastische ontwerpen, waren ook de diverse modellen een hoogtepunt van de avond. 11 van de 36 modellen waren zwart, een ongezien cijfer in die tijd. Bovendien was Burrows een van de eerste zwarte modeontwerpers die mainstream werd in Amerika.

Het is niet de eerste keer dat de modeshow verfilmd wordt. In 2012 werd er al een documentaire over gemaakt.

(LP)

Ava DuVernay neemt de iconische modestrijd onder handen voor HBO. De regisseuse van 'Selma' leek hen uiterst geschikt om dit verhaal naar het zilveren scherm te vertalen. DuVernay neemt voor de film het boek 'The Night American Fashion Stumbled into the Spotlight and Made History' van Robin Givhan onder handen.The Battle of Versailles was bedoeld om geld te innen voor de restauratie van het Franse paleis. Christian Dior, Yves Saint Laurent, Hubert de Givenchy, Pierre Cardin en Emanuel Ugaro namen het op tegen Oscar de la Renta, Halston, Bill Blass, Anne Klein en Stephen Burrows.Meer dan 700 gasten uit verschillende uithoeken van de wereld waren aanwezig op de historische avond, waaronder Andy Warhol, Liza Minnelli en prinses Grace Kelly. De Franse ontwerpers waren de favorieten, maar de Amerikanen gooiden ook hoge ogen met hun rauwe energie. Diversiteit Naast de fantastische ontwerpen, waren ook de diverse modellen een hoogtepunt van de avond. 11 van de 36 modellen waren zwart, een ongezien cijfer in die tijd. Bovendien was Burrows een van de eerste zwarte modeontwerpers die mainstream werd in Amerika. Het is niet de eerste keer dat de modeshow verfilmd wordt. In 2012 werd er al een documentaire over gemaakt. (LP)