Het project van de LOPER schoenen werd voorgesteld op Kickstarter, momenteel zitten ze al halfweg hun vereiste crowdfundingbedrag. 'We wilden een schoen ontwerpen die op een verantwoordelijke manier wordt gefabriceerd. Minder schadelijk voor de arbeiders, een kleinere 'voetafdruk' en minder afval', verklaarde Pieters aan designwebsite Dezeen.

In plaats van lijm waarmee alle onderdelen doorgaans aan elkaar bevestigd worden, gebruikten de ontwerpers een nylon draad. De rubberen zool, de lederen inlegzool en de echte schoen worden allen aan elkaar bevestigd door middel van de nylon draad. Deze draad laat toe om de schoen met de hand te assembleren én om hem makkelijk te herstellen indien nodig.

'Als schoenenmaker weet ik als geen ander dat het effect van lijm, die voor de assemblage van schoenen gebruikt wordt, niet ok is. Na een dagje werken in die dampen voel je je duizelig. Wat moet dit wel niet geven als je er elke dag in moet werken?' (AB)

Het project van de LOPER schoenen werd voorgesteld op Kickstarter, momenteel zitten ze al halfweg hun vereiste crowdfundingbedrag. 'We wilden een schoen ontwerpen die op een verantwoordelijke manier wordt gefabriceerd. Minder schadelijk voor de arbeiders, een kleinere 'voetafdruk' en minder afval', verklaarde Pieters aan designwebsite Dezeen.In plaats van lijm waarmee alle onderdelen doorgaans aan elkaar bevestigd worden, gebruikten de ontwerpers een nylon draad. De rubberen zool, de lederen inlegzool en de echte schoen worden allen aan elkaar bevestigd door middel van de nylon draad. Deze draad laat toe om de schoen met de hand te assembleren én om hem makkelijk te herstellen indien nodig. 'Als schoenenmaker weet ik als geen ander dat het effect van lijm, die voor de assemblage van schoenen gebruikt wordt, niet ok is. Na een dagje werken in die dampen voel je je duizelig. Wat moet dit wel niet geven als je er elke dag in moet werken?' (AB)